TUVALET HATIRASI

TUVALET HATIRASI

TUVALET HATIRASI

Adıyaman’da 70 köy okuluna prefabrik tuvalet yapıldı. Öğrenciler, bu büyük hizmeti (!) hatıra fotoğrafıyla ölümsüzleştirdi.

Köyde tuvalet hatırası!
Adıyaman’ın 70 köy okulu, prefabrik tuvalete kavuştu! Okullarına gelen hizmeti (!) büyük bir şaşkınlık ve ilgiyle izleyen öğrenciler, prefabriklerin kuruluşunu merakla takip etti, ardından da yeni tuvaletlerde hatıra fotoğrafı çektirdi

Adıyaman’ın çoğunluğu Gerger ilçesinde olmak üzere, merkeze bağlı köyler ve Kahta ilçesine bağlı köylerdeki okulların tuvalet sorunu nihayet çözüldü. Tuvaleti olmayan veya kullanılamayan 70 köy okulu için Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan prefabrik tuvaletler yaptırıldı.

Artık tarlaya gitmek yok
Köylere götürülen ve okulların bahçesine yerleştirilen prefabrik tuvaletleri, öğrenciler şaşkınlıkla izledi. Yıllardır, tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için evlerine ya da arazilere giden öğrenciler, büyük bir merakla prefabrik tuvaletlerin içine girerek inceledi. Tuvaletleri çok güzel bulan öğrenciler, bundan sonra tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gidermemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. (İHA)

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda tuvalet ihtiyacını gidereceklerinin altını çizerek, “Adıyaman genelinde toplam 70’e yakın okula prefabrik tuvalet yapılıyor. İki gözlü, su deposu ve fosseptik çukuruyla birlikte 7 bin TL’ye mal olan tuvaletler bizim için de ekonomik oldu” diye konuştu.