Türk'ün gücünü bütün dünyaya gösterdik!..

Türk'ün gücünü bütün dünyaya gösterdik!..

Türk'ün gücünü bütün dünyaya gösterdik!..

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı olan Anafartalar Zaferi’nin 94. yıl dönümü Conkbayırı’nda
düzenlenen törenle kutlandı. Anafartalar Savaşı canlandırılırken vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı
Anafartalar Zaferi’nin 94. yıl dönümü Gelibolu Yarımadası Conkbayırı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Conkbayırı’ndaki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle başladı.Törende bir konuşma yapan 2. Kolordu Komutanlığı’ndan Tank Kurmay Albay Adem Yüksel, 10 Ağustos gününün Anafartalar’da müttefik kuvvetleri için tam bir hezimet olduğunu kaydetti.

Atatürk’ün başarısı
Müttefik ordularının elinde, 10 Ağustos akşamı kayda değer bir stratejik arazi kesimi kalmadığını vurgulayan Yüksel, “Conkbayırı’nın geri alınışı, Çanakkale harekatının dönüm noktası olmuştur. Başarı için müteakip günlerde de hiçbir şans görmeyen müttefik kuvvetler Gelibolu Yarımadası’ndan çekilmeye karar vermiş, Aralık 1915’te de Türk topraklarını terketmeye başlamışlardır. Çanakkale savaşlarının unutulmaz kahramanı Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı, ileride başlayacak Kurtuluş Savaşı’nın kaynağı olmuştur” dedi. Tören, Vali Abdülkadir Atalık ile 18’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gökhan Gökay’ın Anafartalar Zaferi Anı Defteri’ni imzalamasıyla devam etti. Son olarak 2’nci Kolordu Komutanlığı bandosu tarafından Anafartalar, Sakarya ve Dumlupınar marşları seslendirildi. Öte yandan Kabatepe Müzesi bahçesinde şehitler anısına mevlit okutularak 10 bin kişiye pilav ve ayran ikram edildi.  (AA)

18. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerler Anafartalar Muharebesi’ni canlandırdı.

Halk duygulu anlar yaşadı
Eceabat Kaymakamı Muhterem İnce, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Argıç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Osman Demircan, belediye başkanları, askeri yetkililer, vatandaşlar ve bir grup izcinin katıldığı törenlerde duygulu anlar yaşandı. Törende 2’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı 18’nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda görevli 30 asker Anafartalar Muharebeleri’nin canlandırmasını yaptı. Conkbayırı’na yapılan top atışları sırasında Anafartalar Grup Komutanı Kurmay Albay Mustafa Kemal’in göğsündeki saate bir şarapnel parçasının isabet etme anına da gösteride yer verildi. Töreni izleyen konuklar, savaş anını, top seslerini, barut kokusunu ve feryatları yaşlı gözlerle izledi.