'Türkler de PKK'yı karşılayacaklar...'

'Türkler de PKK'yı karşılayacaklar...'

'Türkler de PKK'yı karşılayacaklar...'

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, dağdan inen teröristlerle ilgili garip açıklamalar yaptı: Türkler, Silopi’deki karşılamanın gerçek manasını görürse “Savaş bitiyor” diyerek geri dönüşleri karşılamaya gelir.

‘Türkler de PKK’lıları karşılar’
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Tatvan Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ayna burada PKK açılımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Tatvan Belediyesini ziyaretinde yaptığı açıklamada PKK açılımında hangi noktaya gelindiğini gözler önüne serdi. Ayna, açılımda PKK’lılar için daha fazla adım atılması gerektiğini söyleyerek, “Türkler de PKK’ları karşılar” dedi. Emine Ayna, “AKP iktidarının geçmişine bakıldığında toplumsal sorunlar hakkında birçok vaatte bulunmasına karşın bu vaatlerin içini doldurabilecek bir adım atamamıştır. AKP, Onur Öymen’in söylemlerini ağır şekilde eleştirmesine karşın Başbakan Erdoğan’ın Hakkari’de protesto edilmesinin ardından sarf ettiği ’Biz ne istiyoruz; Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Kadın da olsa, çocuk da olsa gereken yapılacaktır’söylemleri Kürt kamuoyunun hafızalarından henüz silinmedi. Onur Öymen’in itirafları, Başbakan Erdoğan’ın uygulamalarında vücut bulmuştur” dedi. Ayna “Silopi’den yurda giren barış gruplarının tutuklanmayarak, her hangi bir baskı ya da istenmeyen bir durumla karşılaşmadan serbest kalmaları azımsanacak ya da kötülenecek bir durum değil; aksine olumlu bir gelişmeydi” diye konuştu.

Teröristlerin dönüşü
“Öte yandan Türk kamuoyu Silopi’deki karşılamalar konusunda yönlendirilmiştir” diyen Ayna, “Bunun yanı sıra Başbakan Erdoğan’ın seçimler sürecinde Diyarbakır’da ’Devlet hata yaptı’demesi Kürtler için malumun ilanı olduğundan bir anlam ifade etmemektedir. Erdoğan’ın bu konuşmayı Türk kamuoyuna yönelik yapması gerekir. Türkler bunu bilir ve idrak ederse Silopi’deki karşılamanın gerçek manasını bütün somutluğu ile görecektir. Bakarsınız, Türk kamuoyundan da ciddi bir kitle ’Savaş bitiyor’ diyerek bundan sonra yaşanacak olası geri dönüşleri karşılamaya gelebilir” ifadesini kullandı. Kamuoyunun PKK açılımı sürecine yaklaşımı, söylemleri ve değerlendirmeleri üzerinden sürece karşı umudunun her geçen gün arttığını anlatan Emine Ayna, herkese bu sürecin önemli olduğunu söylediklerini ifade etti. Bu ay 55 tutuklu arkadaşlarının mahkemesinin gündeme geleceğini ifade eden Ayna, “Gene bizi zorla mahkemeye götürme olayı 29 Aralıkta gündeme gelecek. Biz daha önce mahkemeye gitmeyeceğimizi söylemiştik. Bu üç davaya yaklaşım AKP’nin, hükümetin ve devletin demokratik siyaset konusunda samimiyetinin bir sınavı olacak” diye konuştu.