Türkiye'ye "Kabil'e yeni asker gönder" baskısı

Türkiye'ye "Kabil'e yeni asker gönder"  baskısı

Türkiye'ye "Kabil'e yeni asker gönder" baskısı

TÜRKİYE’nin Afganistan’a ek asker göndermesi için baskı altında olduğu öne sürüldü. The Sunday Times gazetesi, “Obama, Afganistan’daki savaşın ABD savaşı olarak görülmesini istemiyor. Takviye güç göndermesi için Almanya, İtalya, Türkiye, Fransa ve Romanya baskı altında...” diye yazdı.

Türkiye’ye Afganistan baskısı
Türkiye’nin Afganistan’a ek asker göndermesi için “baskı” altında olduğu öne sürüldü. İngiltere’de Pazar günlerinde yayımlanan The Sunday Times gazetesi, ABD Başkanı Obama’nın, gelecek hafta, “çok gecikmiş” olan, Afganistan’daki ABD’li askerlerin sayısındaki artırımı açıklaması beklendiğini kaydetti.

Asker göndermeyi kabul etti

Afganistan’daki operasyonun artık “ABD’nin bir savaşı” olarak görünmemesi amacıyla NATO müttefiklerinden 3 bin ile 7 bin arasında ek askerin sağlanması beklentisi de dile getirildiği haberde Obama’nın açıklamasını, NATO Savunma Bakanlarının 3 Aralık’ta yapacağı toplantı öncesi yapmasının beklendiği de belirtildi. Gürcistan’ın bin, Türkiye’nin ise 500-600 ek askeri göndermeyi kabul ettiğini de bildiren gazete, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in sözcüsünün, “Bu sadece bir Amerikan savaşı değil. Avrupalılar, son 20 ayda asker katkısını bir kat artırarak 18 bin 36 bin’e çıkarttılar” dediğine de dikkat çekti. Gazete şöyle devam etti:   “Almanya, İtalya, Türkiye, Fransa ve Romanya, -ki hepsinin Afganistan’da kuvvetleri var - her birinin en az 500 ile bin arasındaki askerden oluşan bir tabur göndermesi için baskı altında.”