Türkiye’den şok fiyata yurtdışı turları düzenlendi

Türkiye’den şok fiyata yurtdışı turları düzenlendi

Türkiye’den şok fiyata yurtdışı turları düzenlendi

90 YTL’ye ispanya
Bazı Turizm şirketleri, 19-23 Mart arasında Madrid’e 5 gün uçak dahil 49-99 euroya seyahat düzenledi. Paskalya tatilinde 10 bine yakın İspanyol turist getirecek olan şirketler uçakların boş kalmaması için, inanılmaz ucuz fiyatlarla da Türk’leri uçuracak

Uçak dahil 49-99 euroya Madrid gezisi düzenleyen turların gazetelere verdikleri ilanlar, tatil yapmayı planlıyanları şok ederken, bir yandana da  sevindirdi. 19-23 Mart tarihleri arasında 5 gün için en ucuzu 90 YTL olan turlara ilgi büyük oldu. Tur operatörleri, Hristiyanların 4 günlük Paskalya bayramında, Türkiye’ye yaklaşık 10 bin İspanyol’un geleceğini, bu sürede Türk vatandaşlarının da İspanya’da ucuza tatil  imkanı bulabileceklerini açıkladılar. 

Daha ucuzu yok
Turizmciler, ucuz turların sebebi olarak, şirketlerin İspanyol’ları Türkiye’ye getirdikleri uçakların bu sürede boş kalmaması için, çok cüzi fiyatla da olsa yolcu taşıyarak ek kazanç sağlanması gösteriyorlar.


Bu işten herkes kazançlı çıkıyor
Bir turizm şirketinin yurt dışı operatörü  konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Paskalya’da Katolik İspanyollar Türkiye’yi tercih ediyor,  Madrid ve Barselona’dan İstanbul’a tatile geliyorlar. Bu nedenle, ilave uçaklar konuyor. İlave uçaklar İstanbul’a yolcu getirdikten sonra boş gidiyor. Biz de ’Bu uçaklar nasılsa boş gidip, tatil sonunda da boş dönecekler, gelin siz bize bu boş yerleri makul bir fiyata verin’ diyoruz. Böylelikle 400- 500 euroluk geziler 49- 99 euroya geliyor.”