Türkiye donuyor

Türkiye donuyor

Türkiye donuyor

Soğuk hava tüm ülkemizi etkisi altına alırken, Sibirya soğuklarının olduğu Doğu Anadolu’da sıcaklık rekor derecelerde düşüyor. Türkiye’de en soğuk gece, sıfırın altında 26 dereceyle Ardahan’da yaşandı. Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre,  gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 26, Erzurum’da 24, Kars’ta 23, Ağrı’da 22, Iğdır ve Erzincan’da da 10 derece oldu. Bugün  en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 14, Erzurum’da 12, Kars’ta 11, Ağrı’da 10, Erzincan’da 3, Iğdır’da da 2 derece olacak. Rüzgar, yurdun kuzeybatısı ile güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Buzlanmaya karşı uyarı

Soğuk havanın etkisini, önümüzdeki hafta başına kadar sürmesinin beklendiği de kaydedildi. Yetkililer don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Yurt genelinde düşen ısı nedeniyle birçok gölet, bazı göl ve nehirler buz tuttu.

Soğuk can aldı
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir kulübede yalnız yaşayan 52 yaşındaki Mehmet İpek, donarak hayatını hayatını kaybetti. Çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilen İpek’in cesedi, Çerkezköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane yetkilileri, İpek’in donarak öldüğünü bildirdi. Öte yandan, Kayseri’de de önceki gün donarak hayatını kaybeden Mustafa Yılmaz’ın (39) arkadaşı Süleyman Karakoç’un da (30) donan ayak parmakları kesildi.

Murat Nehri buz tuttu
Muş’ta soğuk havanın etkisiyle Murat Nehri’nin yüzeyini buz kapladı. Fırat’ın en büyük kolu olan Murat Nehri, hava sıcaklığının sıfırın altında 16 dereceye kadar düşmesi sonucu buz tuttu. Balıkçılık yapan köylüler zor durumda kaldı.