Türkiye Briç Federasyonu ihalesi yargıya taşınıyor

Türkiye Briç Federasyonu ihalesi yargıya taşınıyor

Türkiye Briç Federasyonu ihalesi yargıya taşınıyor

'Sponsorluk ve Turizm Hizmetleri İhalesi' nde federasyon lehine bir rekabet oluşmadan ihalenin usulsüz şekilde tek katılan firmaya verildiği gerekçesiyle yargı devreye sokuluyor

Türkiye Briç Federasyonu’nun yaptığı “Sponsorluk ve Turizm Hizmetleri İhalesi” için yargı yolu gözüktü. Federasyon lehine bir rekabet oluşmadan ihalenin usulsüz şekilde tek katılan firmaya verilmesine karşı çıkan Türkiye Briç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Bu meselenin hukuki boyutunun da takipçisi olacağım. Konuyu Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı Denetleme Kurulu’na götürüp Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunacağım” dedi. “Sponsorluk ve Turizm Hizmetleri İhalesi” nin Federasyon Başkanı ile dostane ilişkiler içinde bulunan Delano Turizm ve Tic. A.Ş. adlı şirkete usulsüz olarak verildiğini belirten Ahmet Çelik,  konuyla ilgili muhalefet şerhinin de talep etmesine rağmen Karar Defteri’ne yazılmadığını söyledi.

‘Yöntem usulsüz ve sakıncalı’
Yapılan ihalenin Federasyonu gelir kaybına uğratacak şekilde sonuçlandığına dikkat çeken Ahmet Çelik konuyla ilgili  şu açıklamayı yaptı: “13 Şubat’ta Ankara’da yapılan Yönetim Kurulu toplantısına İhale Komisyonu oluşturulması kararı alındığı ve ihale şartnamesi ile ihale tarihi belirlenmediği halde Yönetim Kurulu toplantısına Federasyon Başkanı tarafından davet edilen Delano Turizm ve Tic. A.Ş. adına Vedat Bayrak, şirketi ile ilgili bilgiler vermiş ihaleyi kazanmış gibi yapacağı çalışmaları anlatmıştır. Daha ihale tarihi dahi belli olmadığı halde Vedat Bayrak’ın Yönetim Kurulu toplantısına davet edilip sunum yaptırılması Delano Turizm Tic. A.Ş. ile Federasyon Başkanı arasındaki dostane ilişkiyi açıkça gözler önüne sermektedir.”  Ahmet Çelik, Türkiye Briç Federasyonu’nu  ve Yönetim Kurulu’nu şaibe altında bırakacak usulsüz uygulamaların peşini bırakmayacağını söyledi.

‘Briç camiasını tanırım’
Aldıkları ihale hakkındaki usulsüzlük iddalarıyla ilgili olarak Yeniçağ’a açıklamalarda bulunan Delano Turizm ve Tic.A.Ş. yetkilisi Vedat Bayrak, Federasyon’dan kendilerine ihaleye hazırlık yapan 3 firma daha olduğunun bildirildiğini ancak bunların katılmadığını söyledi. Bayrak, Türkiye Briç Federasyonu ile olan ilişkilerini açıklarken de şöyle konuştu: “Biz burada bir hizmete yardımcı olmak istiyoruz. Burada çok büyük bir iş ve nema da yok zaten. Benim eşim briç oynar. Briç Federasyonu üyelerinin yüzde 40’ını tanırım, çok geniş bir ailedir. Onların hepsini bilirim. Daha önceki yöneticileri ve federasyon başkanlarını tanırım. Mevcut yönetimde de başkan ve genel sekreterle tanışıyorum. Dolayısıyla çok insan tanıyorum”