Türk, Zana gibi konuştu

Türk, Zana gibi konuştu

Ahmet Türk, seçimlerde Meclis’te grup kuracak oy oranına ulaştıklarını söyledi.

Eski DTP Genel Başkanı ve Mardin bağımsız milletvekili adayı Ahmet Türk, seçimlerde Meclis’te grup kuracak oy oranına ulaştıklarını söyledi.

Meclis’e 23 vekil soktuklarını belirten Türk, “30 vekil çıkarmayı bekliyorduk, AKP planlarımızı altüst etti” dedi.

Seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk, “Türkiye’nin demokratikleşmesine katkıda bulunmak üzere parlamentoya gideceğiz” dedi.

Türk, “İstediğimiz çatışma ve şiddet kültürünü ortadan kaldırmaktır. Barış ve demokrasiye katkı için Meclis’e giriyoruz” ifadesini kullandı. Leyla Zana’nın 20 Temmuz’da yaptığı “Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir” açıklamasını da değerlendiren Türk, “Bizim niyetimiz bu. Çalışmalarımız bu yönde.

Bu söylediklerimizin gerçekleşmesi için hükümetin de, devletin de iyi niyetli olması lazım, demokratik sivil örgütlerin harekete geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı oylamasında Meclis’te bulunup bulunmayacaklarının sorulması üzerine Türk, “Aday kim olacak? Koşullar ne olacak? Buradaki gelişmeleri izlememiz gerekiyor. Zamanı geldiğinde bunu değerlendiririz grubumuzla. Bizim hiçbir pazarlığımız yok, bizim pazarlığımız demokrasi” şeklinde konuştu.