Türk Telekom grevde kararlı

Türk Telekom grevde kararlı

Türk Telekom grevde kararlı

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom'daki grevlerinin 'Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesi durumunda üyelerinin 16 Ekimde işe çıkmama hakkını kullanacaklarını' söyledi.

Akcan, sendika genel merkezinde yaptığı açıklamada, Türk Telekom'da 29 Mayısta başlayan 7. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 14 Eylül'de grev kararı aldıklarının anımsattı.
Geçen sürede görüşmelerin masa başında bitirilmesi anlayışıyla hareket ettiklerini ve kurumun reklamlarında olduğu gibi 'tatlıya bağlayalım' çağrısı yaptıklarını ifade eden Akcan, yapılan son görüşmelerden de bir sonuç çıkmadığını, kazanılmış hakların ve sendikal örgütlülüğün korunmasına yönelik taleplerine işverenden olumlu yanıt alamadıklarını kaydetti.

Akcan, grev uygulama tarihini dün mesai bitimine yakın bir saatte işverene bildirdiklerini bilgisini verdi. 'İşverenin sendikal mücadele ile kazanılan hakları yok sayarak işçileri köle anlayışıyla çalıştırma gayretinde olduğunu' öne süren Akcan, işverenin toplu iş sözleşmesinin son günü yeni teklifler getirerek, kendilerini 'grev zorlama taktiği izlediği' görüşünü savundu. Akcan, işverenden yüzdelik zam talebinde bulunmadıklarını, aynı statüde aynı işi yapan sendikalı ve sendikasız işçiler arasındaki farkın kapatılmasını talep ettiklerini belirterek, bunun yaklaşık yüzde 19'luk bir artışa karşılık geldiğini söyledi. Ali Akcan, 'kapsam içi ve kapsam dışı işçiler arasındaki farkın kapatılmamasının gelecekte sendikal örgütlülüklerini tehdit edeceğini' dile getirdi.

'Başta sendikal örgütlülüğümüz olmak üzere kazanılmış haklarımızı korumak ve geliştirmek yolunda her türlü mücadeleyi yapabilecek kararlılıktayız' diyen Akcan, şöyle devam etti:

'Türk Telekom'u satın alanların, Türk Telekom'un gerçeklerini yeteri kadar algılamamış olmaları nedeniyle grevi uygulamamız halinde telekomünikasyon hizmetlerini yürütmekte düşecekleri durumu ve yaşanacak aksaklıkları Türk halkına izah edemeyecekleri bilinen bir gerçektir.
Bilinmelidir ki, buradaki bütün sorumluluk; bugüne kadar sendikamızın tüm iyiniyetli girişim ve çabalarına rağmen olumlu bir tutum sergilemeyen, toplu iş sözleşmesi görüşmelerini çıkmaza sokan TürkTelekom AŞ yöneticilerinin olacaktır. Grevi uygul amaya başlayacağımız tarih 16 Ekim 2007 Salı günüdür. Grevimiz Salı günü saat 08.00 itibariyle resmen başlayacaktır. '

'Grev kararının işçilerin bayramı' olduğunu anlatan Akcan, Ramazan bayramının ardından uygulanacak grevle 'iki bayramı bir arada yaşayacaklarını' söyledi. Akcan, grevi 'fırsatçılık' olarak
değerlendirmedikleri için bayram sonunu belirlediklerini ve bayram sevincini gömlekten kaçındıklarını kaydetti.