Türk milleti dilenci değildir

Türk milleti dilenci değildir

Türk milleti dilenci değildir

BTP lideri Haydar Baş, AKP’nin sadaka politikasını eleştirdi:
Türk milleti dilenci değildir

“Üç-beş kuruşa, bir çuval kömüre geleceğinizi karartmayın” diye vatandaşları uyaran BTP Lideri Haydar Baş hükümete yüklendi: Sadaka mı dağıtıyorsunuz, dilenci mi bu millet!

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, ekonomi üzerine önemli değerlendirmeler yaptı. Üretilen mamullerin, satacak pazar olmadığı takdirde hiçbir işe yaramayacağı gerçeğinin altını çizen Prof. Dr. Baş, “Eğer ürettiğiniz mamulleri tüketecek pazarınız yoksa sizin ürettiğiniz mamuller hiçbir işe yaramaz. Bugün dünya kabul etsek de etmesek de bu gerçeği yaşıyor. On yıl evvel Amerika’nın ve Avrupa’nın batacağını söyledim” dedi. Günümüzde dünyayı kasıp kavuran krizin asıl nedeninin kapitalist sistemin bir sonucu olarak insanların alım gücünün yok olması olduğunu ifade eden BTP Genel Başkanı, çözümün ’Milli Ekonomi Modeli’nde olduğunu söyledi. ’Milli Ekonomi Modeli’nde yer alan sosyal devlet projelerinin iktidar tarafından kötü bir şekilde kopya edildiğini ifade eden Prof. Dr. Baş, hükümetin içinde geçinme yardımı, hamile kadınlara yardım gibi bir takım düzenlemelerin yer aldığı sosyal yardım paketine dikkat çekti.

Tek çare milli
ekonomi modeli
“Biz ’Milli Ekonomi Modeli’nin projelerini dile getirdiğimizde ’nereden bulacak, nasıl verecek, nereden alacak? diye soranlar şimdi modelimizi kopya çekiyorlar” diye konuşan BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Nereden bulacak? Nasıl verecek? Nereden alacak? Bunu söylediler. Şimdi kalktı çeşitli isimler altında 50 lira verecekmiş, 45 lira, 30 lira verecekmiş, sadaka dağıtıyor.”

Elde avuçta ne varsa sattılar
AKP hükümetinin altı buçuk yılda Türkiye’nin gelir getiren tüm kurumlarını yabancılara sattığını ifade eden BTP Genel Başkanı, “Sen bir şey bırakmadın ki hak vereceksin. Sen mahvettin. Elindekini sattın, avucundakini kaybettin, yer altı kaynakları elimizden çıktı, ne yapacaksın? diye sordu. ” Onlar yapamaz, ama biz yaparız “ diye sözlerine devam eden Prof. Dr. Baş, ” O kaynaklar senin hakkındır, yani milletin hakkıdır. Seni hiç kimse mağdur edemeyecek. Devlet ve sen elele verecek onları çalıştıracak ve patron olacaksın” dedi.