Türk lirasıyla aylık 917 bin lira kazanıyorlar. Bu şirkette çalışanların para derdi yok. Daha yüksek maaş alanlar da var

Türk lirasıyla aylık 917 bin lira kazanıyorlar. Bu şirkette çalışanların para derdi yok. Daha yüksek maaş alanlar da var

Dünya genelinde zor işlerin maaşları yüksek seyrederken, bazı şirketler de yüksek maaş vererek çalışanlarını motive etme yoluna gidiyor. O şirketlerin yer aldığı sektör gruplarından biri de bankacılık. Londra’da son açıklanan ‘en yüksek maaş veren bankalar’ listesinde Standard Chartered en yüksek maaşı veren banka oldu. Banka çalışanlarından bazılarının aylık 80 bin sterlin kazandığı kaydedilirken, bu rakamın üstünde maaş alanların da olduğu aktarıldı.

Korona virüs salgınıyla birlikte işsizlik yükselirken, şirketler de çalışanlara önemli oranda zam yapamadı. Salgın döneminde genellikle marketler ve internet ortamından satış yapan şirketlerin değeri arttı. Ancak salgın döneminde çalışanlara verdiği maaştan kesinti yapmayan gruplardan biri de bankalar oldu. Özellikle yatırım bankaları, elemanlarına ciddi paralar ödemeye devam ediyor.

DAHA YÜKSEK MAAŞ ALANLAR DA VAR 

Finans Gündem’de yer alan habere göre Çalışanların aldığı maaşların incelendiği bir araştırmanın sonucunda dev yatırım bankası Standard Chartered’ın İngiltere’nin en yüksek maaş ödeyen yatırım bankası olduğu ortaya çıktı. Londra merkezli kredi kuruluşu geçtiğimiz yıl, Glassdoor tarafından analiz edilen verilere göre çalışanlarına ortalama 90,000 sterlin maaş ödedi. Bankanın medyan minimum maaşı ise 80,000 sterlin.

DEV BANKALAR LİSTEYE GİRDİ

Derlemeye göre danışmanlık şirketi McKinsey 85,160 sterlin ortalama yıllık maaşla dokuzuncu sırada yer alırken, şirketi 85,000 sterlinle RBC izledi. Bununla birlikte UBS, Deutsche Bank, JPMorgan ve BlackRock gibi finans devleri, Glassdoor’un 25 şirketten oluşan listesinde yer aldı ve şirketlerin 75,829 sterlin ila 60,662 sterlin yıllık maaş ödedikleri söylendi.

“UZUN ZAMANDIR BU YÖNTEMİ İZLİYORLAR”

Glassdoor’un Veri Analisti Amanda Stansell, Financial News’e yaptığı açıklamada, “Yatırım bankaları uzun zamandır yüksek maaş ve prim ödemeleri yapıyor. Bu durum teknoloji şirketlerinin ortaya çıkarak yetenekli çalışanlar için rekabeti başlatmasından önce de böyleydi” dedi.

İlgili Haberler