Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın açıklamasına göre 10 uzman yardımcısı alınacak. TİKA’dan yapılan açıklamada, “Sözlü giriş sınavı ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında aşağıda belirtilen öğrenim dallarında ve sayılarda TİKA Uzman Yardımcısı alınacaktır.“ ifadeleri kullanıldı.
Başvurular, elektronik ortamda e-Devlet üzerinden TİKA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı -Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden gerçekleşecektir
TİKA, müracaatların 10/01/2022 tarihinde başlayacak olup 21/01/2022 tarihinde sona ereceğini belirtti. Başvurulardan sonra mülakata çağrılacak adayların Başkanlığın web sayfasından ilan edileceği açıklandı. Giriş sınavının ise 14-18/02/2022 tarihleri arasında TİKA Başkanlığı Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresinde yapılacağı vurgulandı.
SINAVA KATILMA ŞARTLARI
Yapılan açıklamada giriş sınavına katılabilmek için şartlar:
En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin yukarıda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçinde ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
01/01/2022 tarihi itibari ile 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. Son başvuru tarihi itibari ile ÖSYM tarafından 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından(KPSS):
Birinci grupta yer alanlar için KPSS P34 puan türünden en az 75 puan almış olmak, ikinci grupta yer alanlar için KPSS P29 puan türünden en az 75 puan almış olmak, üçüncü grupta yer alanlar için KPSS P14 puan türünden en az 75 puan almış olmak, dördüncü grupta yer alanlar için KPSS P24 puan türünden en az 75 puan almış olmak, beşinci grupta yer alanlar için KPSS P19 puan türünden en az 75 puan almış olmak, altıncı grupta yer alanlar için KPSS P4 puan türünden en az 75 puan almış olmak, diğer gruplarda yer alanlar için KPSS P3 puan türünden en az 75 puan almış olmak,
2020-2021 yılına ait Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından(YDS) ve giriş sınavının son başvuru tarihi itibari ile sonucu açıklanmış 2022 yılı Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) İngilizce, Fransızca, Arapça, İspanyolca veya Rusça dillerinden birinden en az (B) düzeyinde puan almış olmak veya Yükseköğretim Kurulunca buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak. Bu şartları taşımayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.
İSTENEN BELGELER
Giriş sınavına başvuracak adayların mezuniyet, KPSS, YDS, askerlik ve adli sicil bilgileri e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmektedir. Ancak e-Devlet üzerinden temin edilemeyen bilgi/belgeler (Eş değerlik/ Denklik belgesi, Uluslararası geçerliliği olan dil belgesi, özgeçmiş) başvuru sırasında pdf ya da jpg formatında sisteme eklenmelidir.
YDS sonuç belgesi (YDS puan bilgisinin sistem üzerinden çekilmesi yeterli olup ayrıca belge yüklenmeyecektir. Ancak Yükseköğretim Kurulunca YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeler mutlaka sisteme yüklenecektir.
El yazısı ile hazırlanmış özgeçmiş, görevini devamlı yapmaya engel olabilecek ruh ve beden sağlığı bakımından bir engelinin bulunmadığına dair beyan ve eksik belge ve/veya bilgi bulunan başvurular ile şartlara uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
SINAV
1) Giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.
2) Sözlü sınavda adaylarda,
a. Mezun oldukları bölüm ile ilgili alan bilgisi ve Başkanlığın faaliyet alanı ile ilgili konulardaki bilgi düzeyi,
b. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d. Genel yetenek ve genel kültürü esas alınacak.