Dünya genelinde toplumsal yaşamı kökünden değiştiren korona virüsün nasıl bulaştığına dair tartışmalar devam ederken, virüsten kaçmak için birçok şirket ve işletmede, cam bardak kullanımı yerine plastik bardak kullanımını tercih edilmeye başlandı.
Tüm bu gelişmelerin üzerine, Avrupa Birliği de plastik kullanımını kademeli olarak azaltma kararı aldı. Birlik, başta üye ülkeleri olmak üzere Avrupa ülkelerine, plastik yerine cam, tahta ya da metal kullanımı çağrısında bulunuyor.
Dünya genelinde plastik kullanımı ile ilgili tartışmalar devam ederken, korona virüsün çıkması ile birlikte cam yerine plastik kullanımları da arttı. Uzmanlar, virüsten kaçan insanların kanserojen maddelere maruz kaldığını ve bu durumun da en az korona virüs kadar tehlikeli olduğunu aktarıyor.
Son olarak Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzm. Doç. Dr. Ömer Coşkun da sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamada bulundu. Coşkun, “Koronadan korkup plastik tabak, çatal, kaşık kullananlar sözüm size. Koronadan kaçayım derken kanserojenlere maruz kaldınız. Yıkanan bulaşıkla korona bulaşmaz” dedi.