Türk derneklerinden 'açılım' protestosu!

Türk derneklerinden 'açılım' protestosu!

Türk derneklerinden 'açılım' protestosu!

TÜRK Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ecz. Celal Öçal ile Kültür ve Töre Derneği Başkanı Kemal Ermetin imzalı bildiride ‘açılım’a tepki gösterildi.

Türk derneklerinden tepki
Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği  Başkanı Ecz.Celal Öçal ve  Kültür ve Töre Derneği Başkanı Kemal Ermetin imzasıyla yapılan basın duyurusuyla sözde açılıma büyük tepki gösterildi. Duyuruda şunlara yer verildi:

Beyinleri yıkıyorlar
“Hakkında kapatma davası devam eden terör örgütünün siyasi uzantısı konumundaki  DTP’nin muhatap alınmasını, açılım adı altında sürdürülen üniter yapımızı devlet eliyle parçalama girişimlerini, Cumhuriyetimizin resmi dili olan Türkçemizin günlük hayattan resmen tasfiyesini, yargı kararına müdahale ile teröristbaşının idam hükmünün engellenerek İmralı’daki seçkin konuk konumuna getirilmesinin gelinen noktada terör örgütü mensup ve yandaşlarını nasıl cesaretlendirdiğini görmüş ve yaşamış olmanın üzüntüsü içindeyiz. Propaganda ve tek taraflı telkinlerle toplumumuzun beyninin yıkanması, muhalif her düşüncenin Ümraniye davası örneği şiddetle susturulması, Heybeliada Ruhban okulu ve Ermenistan sınır kapısının açılma girişimlerinin, yabancılara toprak satışının, TBMM’de her türlü değişikliğin AB’nin istek ve talepleri doğrultusunda yapılmakta olunması, temelleri Atatürk tarafından ‘yüksek Türk kültürü ve Türk kahramanlığı’ olarak atılan Türkiye Cumhuriyetimizin tanınmayacak ölçüde değiştirilmiş olunduğunun açık örnekleridir.”