Tuncer Kılıç serbest

Tuncer Kılıç serbest

Tuncer Kılıç serbest

Ümraniye soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve emekli Kurmay Albay İlyas Çınar serbest bırakıldı. Eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.
4 askeri personel de tutuklandı.

Soruşturma
nasıl sürüyor

Kılınç ve Çınar
serbest bırakıldı
Ümraniye soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar ile eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’in de aralarında bulunduğu 14 zanlı adliyeye sevk edildi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, adli kontrol uygulamasına tabi tutulması ve yurt dışı yasağı istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede buna uyarak Kılınç’ı serbest bıraktı. Aynı istemle mahkemeyle sevk edilen emekli Kurmay Albay İlyas Çınar da serbest bırakıldı.

Şahin’e tutuklama istemi
İbrahim Şahin’in ise soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulandığı öğrenildi. Daha sonrda İbrahim Şahin ile Oğuzhan S, Fatma C, Fahri K, Hüdayi Ü. ve Yaşar Oğuz Ş, tutuklanmaları istemiyle İstanbul nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Sivas’ta gözaltına alınan Cumhuriyet Üniversitesi’nde görevli öğretim üyesi M.A. ile diğer zanlılar H.İ.B, D.G, G.K, M.Ç.Ş, F.Ç. ve İ.T ise Cumhuriyet Savcısınca emniyette alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Adliyeye çıkarılan
4 subay tutuklandı
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Albay C.K, Albay M.K, Üsteğmen T.Ö.K ve Üsteğmen M.S, “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” gerekçesiyle tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri İstanbul nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, 4 askeri personelin de tutuklanmasına karar verdi.