Tuncay Güney tanık olacak

Tuncay Güney tanık olacak

Tuncay Güney tanık olacak

ÜMRANİYE Davasında sanık avukatları, Kanada’da bulunan sahte haham Tuncay Güney’in canlı yayınla mahkemede tanık olarak dinlenmesi için başvuruda bulunacak. Güney’in tanık olarak dinlenmeyi kabul ettiği belirtiliyor. 

Tuncay Güney canlı yayında ifade verebilir
Ümraniye davasında sanık avukatları, Kanada’da bulunan Tuncay Güney’in canlı yayın ile mahkemede tanık olarak dinlenmesi için başvuruda bulunacak

İfadesiyle Ümraniye soruşturmasının başlamasına neden olan ve soruşturmanın kara kutusu olarak gösterilen Tuncay Güney, savunma tanığı da olabilir. Sanık avukatları, Güney’in teknik imkanlar kullanılarak mahkemede tanık olarak dinlenmesi için başvuruda bulunacaklarını açıkladı. İnternet üzerinden yaptığı görüşmelerde Tuncay Güney’in, tanık olarak dinlenmeyi kabul ettiği ifade edildi.

Savcılık koruyor
Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Vedat Yenerer’in avukatı Vural Ergül, şu açıklamayı yaptı: “Bu dava aslında bir Tuncay Güney davası. Güney’le başladı ve Güney’le biticek. Savcılığın koruyup kolladığı, kendisini dosyadan sakındığı Tuncay Güney’i bizler savunma tanığı olarak duruşmada hazır etmek istiyoruz. Savunma tanığı olmayı kabul ediyor.”

Soruların akıbeti meçhul
Ümraniye soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz’ün 15 Aralık 2008 tarihinde Kanada’da bulunan Güney’e tanık sıfatıyla 37 soru gönderdiği ve soruların cevaplarının beklendiği gündeme gelmişti. Avukat Ergül, “Savcının Tuncay Güney’e göndermiş olduğu onlarca soru vardı ama sorular aradan geçen 7 aya rağmen kendisine ulaşmadı. Güney’e gönderilen soruların nerede takıldığı bilinmi-yor” diye konuştu.