Tunca nehri buzla kaplandı

Tunca nehri buzla kaplandı

Tunca nehri buzla kaplandı

Türkiye buz kesti

Tunca Nehri dondu
Edirne’de geceleri hava sıcaklığının -12 dereceye düşmesi sonucu Tunca Nehri tamamen buz tuttu. Önceki günlerde nehirdeki buzun daha ince olduğunu belirten balıkçılar,
“Bu sefer nehirdeki buz daha kalın, 5 santimetre buz var. Ağları kontrol etmek için geldik, ancak buz yüzünden gidemiyoruz, önce buzları kırmamız gerekiyor” dedi.

Ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle göller buz tuttu. Hava sıcaklığı Ağrı’da eksi 28, Erzurum’da ise eksi 32 olarak ölçüldü

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Türkiye’nin doğusundan batısına her yer buz tuttu. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece yaşananen düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 32, Erzincan’da 11, Kars’ta 21, Ağrı’da 28, Iğdır’da 18, Ardahan’da ise 13 derecece olarak ölçüldü. Erzurum’da, yayalar adeta buz pistine dönüşen kaldırımlarda yürürken zor anlar yaşadı. Soğuk havanın hafta boyunca etkili olacağı açıklandı. Edirne’de ise geceleri hava sıaklığı -12 dereceye kadar düştü. Tunca Nehri tamamen buz tuttu. Yetkililer önümüzdeki iki gün hava sıcaklığının sıfırın altında seyredeceğini  çarşamba ve cuma günleri yağmurla birlikte sıcaklıkların artacağını açıkladı.

Eksi 28 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle bir köpek sokak ortasında donarken, yavrusu yanından ayrılmadı. Akyazı’da ise ısınmak için motor kapağına konan kumru soğuğa daha fazla dayanamadı.


Kanalda kayak keyfi!
Belçika’da da etkili olan soğuk hava nedeniyle Bruges’den Hollanda’ya giden Damme Kanalı dondu. Belediyeninin kayak izni vermesiyle kanal, buz pateni ve kızak meraklılarının akınına uğradı.


Süngürbayır köyü karşısında, karayolunun kenarında maden suyunun çıktığı bölgede 3 metre yüksekliğinde buz kütlesi oluştu.