Tuğluk TSK'ya saldırdı

Tuğluk TSK'ya saldırdı

Tuğluk TSK'ya saldırdı

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, orduyu siyaset yapmakla suçladı
DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, operasyonların durdurulmasını isteyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin siyaset yaptığını öne sürdü. Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin (DÖKH) Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde düzenlediği mitinge, DTP’li milletvekilleri Ayla Akat Ata, Aysel Tuğluk ile DTP’li kadın belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu onbin kişi katıldı. Mitingte “Muhataplar konuşsun, operasyonlar dursun” yazılı dövizler taşıyan binlerce kadın, alanda sık sık, “Jin jiyan, azadi”, “Öcalan’a özgürlük”, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” sloganları attı.

’Belki bizi de alırlar’
Mitingte konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Bölgedeki operasyonlardan kaynaklı hala cenazelerin geldiğine işaret ederek “Cenazelerini alamadığımız 8 gencimizi kaybettik. Gözaltılar ve operasyonlar hala devam ediyor. Belki bizi de alırlar. Ama biz diyoruz ki irademizi alamazsınız” dedi. Tuğluk şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan diyor ki, Güneydoğu’da bir AKP, bir DTP, bir de ordu var. Evet doğru söylüyor. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan ordu Türkiye’de var. Mardin’e gidiyorlar, siyaset yapıyorlar. Barışa da savaşa da diyecek sözleri var. Ordu teskere, operasyon istiyor, siyaset yapıyor. Başbakan Erdoğan da tabii diyor. Biz soruyoruz Başbakan’a, siz ne yapıyorsunuz? Kürt halkı boş laflara inanmaz.” Açılım diyemeyecekleri bir sürecin yaşandığına dikkat çeken Tuğluk, Kürtlerin iradesinin tanınmadığı bir sürecin işlendiğini ifade etti. Tuğluk, “Erdoğan’a soruyoruz: Abdullah Öcalan tarafından hazırlanan yol haritasını verecek misiniz? Ölümcül koşullarda yaşayan Sayın Öcalan’ın koşullarını düzeltecek misiniz? PKK’nin eylemsizlik kararına karşı bombaları yağdırmaya devam edecek misiniz? Böyle barış mı olur? Erdoğan’ı ciddiyete davet ediyoruz” diye konuştu.


Anayasa değişmeli
Aysel Tuğluk, Anayasa’nın değişmeden Kürt sorununun çözülemeyeceğini de söyledi. Örgütlenme hakkı istediklerini vurgulayan Tuğluk, “Gözaltına alınıp tutuklanan arkadaşlarımız örgütlenme çalışmalarını gerekçe gösterilerek tutuklandılar. Kürt halkı özgür alanlar istiyor. Kürt dilinin anayasal güvenceye alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’a çağrı
Başbakan Erdoğan’a seslenen Tuğluk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başbakan’a diyoruz ki, bu halkın değerleri var. DTP bu halkın siyasi iradesidir. Gerilla bu halkın öz iradesidir. Sayın Öcalan bu halkın ’önderim’ dediği kişidir. Tüm bunları tanımadan çözüm gelişmez. Biz onurlu bir barış için rolümüzü oynamaya devam edeceğiz.” 


Bismil’de düzenlenen mitinge DTP’li milletvekilleri Ayla Akat Ata, Aysel Tuğluk ile DTP’li kadın belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu onbin kişi katıldı.