TSK’ya karşı tezgâh var

TSK’ya karşı tezgâh var

TSK’ya karşı tezgâh var

Haber : Ceyhun BOZKURT

TSK’ya karşı tezgâh var
E.TÜmgeneral Kuloğlu, Köşk seçimi sürecinde “sivil toplum kuruluşlarından destek alınarak TSK’ya destek azaldı mesajı” verilmesi oyunları oynandığını söyledi.

‘TSK yalnız kaldı’ imajı oluşturuluyor
Köşk sürecini bahane eden ordu düşmanlarının saldırıya geçtiğini belirten Emekli Tümgeneral Kuloğlu “Sivil toplum kuruluşlarından destek alarak TSK’ya destek azaldı mesajı veriyorlar” dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) nabzını iyi tutmasıyla tanınan emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı adaylığını seçimlere az bir süre kala çarpıcı sözlerle değerlendirdi. Abdullah Gül’ün, Atatürk ilke ve devrimleri ile Türklük hakkındaki söylemlerinin, Türk halkı tarafından bilinmediğini kaydeden Kuloğlu, “Çünkü onların bulunduğu çevre ve onlara hitap eden medya, bu konuları işlemiyor” diye konuştu.

Devletini şikayet etmişti

Kuloğlu şöyle devam etti: Gül, yakın bir zaman önce, ‘Laik sistemi değiştirmek istiyoruz’ demiş, Atatürk İlkelerinin halka zorla dayatıldığını, ’Ne Mutlu Türküm Diyene’ demenin Türkiye’yi ilkelleştirdiğini ifade etmiş, sistemle kavgalı olduğunu açıklamıştır. Eşinin türbanı nedeniyle Türkiye’ye AİHM’e şikâyet etmiştir. Gül cumhurbaşkanı seçildiği taktirde, devletini Avrupa’ya şikayet etmiş bir cumhurbaşkanı olacaktır.” Gül’ün, görevlerinde başarılı olduğu vurgusu ile halka benimsetilmeya çalışıldığına dikkat çeken Kuloğlu “ Kendisine destek veren parti ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, buralardan basın aracılığı ile mesajlar vererek ve verdirilerek toplumun desteğini almış intibaı oluşturuyor. Bu görüntülerle  aslında TSK’nin yalnız kaldığı imajı oluşturuluyor” dedi.

Bu saatten sonra değişmez
Son zamanlarda, Atatürk ilke ve devrimlerine, Türklüğe, TSK’ya karşı olmanın, bazı kişilere şöhret olma fırsatı verdiğinin altını çizen Kuloğlu şöyle konuştu: “Geçmişten gelen bazı şahsi sıkıntılarını, Devlet’e ve sisteme karşı tavır göstererek rövanş alma şekline dönüştüren bazı zümreler bulunmaktadır. Bunlar, dincilik, bölücülük/Kürtçülük, zaman zaman da Ermenicilik, Rumculuk yaparak ve özellikle TSK’ya karşı tavır alarak, sisteme karşı koymaya çalışmaktadır. Bu kesimler de, belki Gül böyle bir desteği arzu etmese de,  süreci rövanş alma olarak nitelendirerek Gül’e destek vermektedir.” Kuloğlu, Gül’ün değiştim sözlerini de “Olgunluk çağındaki insanların düşünceleri kolay kolay değişmez” sözleriyle eleştirdi.