TSK'dan rövanş alınıyor

TSK'dan rövanş alınıyor

TSK'dan rövanş alınıyor

Kılınç: Kendilerini 28 Şubat mağduru sananlar öç alma peşindeler
Ümraniye soruşturması kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan MGK eski Genel Sekreteri Kılınç, “28 Şubat sürecinde kendilerini mağdur hissedenler, TSK’dan bir öç alma peşine düşmüşlerdir” dedi


Haber: Fatih ERBOZ
Ümraniye soruşturmasının 10. dalgasında Ankara’daki evinde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, gözaltı sürecini Star TV’ye anlattı. MGK Genel Sekreterliği döneminde, Türkiye’de üretilen istihbaratın koordine edildiği makamın başında olduğunu anlatan Kılınç, “Bu süreçte ben hiçbir şekilde Ergenekon diye illegal bir örgütün varlığından haberdar olmadım” dedi.  Yargıya intikal etmiş bir durum olduğuna göre, böyle bir şey olduğunu kaydeden emekli Org. Tuncer Kılınç, “Ama bizim haberimiz yokmuş” dedi. İstihbari bilginin Emniyet Genel Müdürlüğü kanalıyla MGK’ya intikal ettirilmediğini de savunan Kılınç şunları söyledi:

Somut iddia yok
“Böyle illegal bir örgüt varsa Türkiye’ye verebileceği zararlar var ise, koordineli çalışılması gerekir. Bir istihbarat unsuru diğer bir istihbarat unsurundan bilgi kaçırmıştır. Daha çok itibar kazanmak açısından bunlar olmuştur. O şekilde bir koordinasyonsuzluk var mıdır, onu bilemem.”
Susurluk ile Ümraniye soruşturmasını bağdaştıramadığını da ifade eden Kılınç, savcılıktaki sorgusunda “yargılanan kişilerle ne sıklıkla görüştüğü” ve “telefon görüşmeleri” nin sorulduğunu belirterek, “Somut iddia ile karşılaşmadım” dedi. Kendisinin sorgulanma sebebinin emekli olduğu müessese olduğunu kaydeden Kılınç, “Bugün Türkiye’de TSK indinde, halkın onuruyla oynanıyor. Bunu yargıya mal etmek istemiyorum” dedi. Silahlı Kuvvetler’in, kurulduğundan bu yana mecbur olacak bir şekilde siyasette etkili olduğunu belirten Kılınç, şöyle dedi: 

İhtilaller yaşadık
“1960’ta bir ihtilal yaşamışız. Ondan sonra, 12 Mart ve 12 Eylül sürecini yaşadık. Sonra 28 şubat süreçleri. Bu süreçlerde kendilerini mağdur hisseden kesimler, medyada da temsilcileri olduğu için, Silahlı Kuvvetler’den bir rövanş alma, öç alma peşine düşmüşlerdir. Siyaseten, Silahlı Kuvvetler’den rövanş alınıyor sanki.”