TSK'dan afişli kutlama

TSK'dan afişli kutlama

TSK'dan afişli kutlama

Genelkurmay Başkanlığı Nevruz Bayramı’nı kutlama afişleri hazırlattı, afişlerde Nevruz’da “Barış ve Huzur’un Yeşerdiği” mesajı verildi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yüksek çözünürlüklü büyük formatları da yer alan afişlerde Nevruz’un anlamı, bahar ve doğanın uyanışına ilişkin görüntüler ve çocuklarla simgelenerek, TSK adına vatandaşların bayramı kutlandı. Afişlerde Nevruz sözcüğünün “Yenigün” anlamına geldiğini vurgulayan bir tasarım dikkati çekerken şu mesajlar verildi: Nevruz, Yenigün: Her Baharda BARIŞ ve HUZUR’un Yeşerdiği NEVRUZ BAYRAMI Kutlu Olsun. Nevruz, Yenigün: Bolluk ve Berekete Kavuşmanın Simgesi Kutlu Olsun.

Nevruz: Baharın Müjdecisi Nevruz Bayramınız Kutlu Olsun.

TÜRKSOY Genel Müdürü Kaseinov, Bakan Çelik’e Dedekorkut’un kopuzunu simgeleyen bir obje hediye etti. Çelik’e ayrıca Nevruz Bayramı’nda yapılan toprağın yeşermesinin sembolü olan “semeni” de boyanmış yumurtalar ve kuru yemişlerle bir tepside sunuldu.


Nevruz Bayramı coşkusu
Baharın müjdeleyicisi ve ’Yenigün’ anlamına gelen Nevruz Bayramı bugün tüm Türk dünyasında kutlanacak. Ankara’ya gelen TÜRKSOY heyeti, TBMM Başkanı Toptan ve Bakan Çelik’i ziyaret etti

Nevruz Bayramı kutlamaları için Ankara’da bulunan TÜRKSOY heyeti, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i ziyaret etti. 2 bin yıldan fazla geçmişi bulunan ve Türk dünyasında baharın gelişini müjdeleyen gün olarak bilinen Nevruz, bugün coşkuyla kutlanacak. TÜRKSOY heyeti ilk ziyaretini TBMM Başkanı Köksal Toptan’a gerçekleştirdi.

Umutların yenilenmesi

Toptan, kabulde yaptığı konuşmada Türk dünyasının ortak bir bayramının kutlandığını belirterek, bu yeni günün umutların yenilenmesi anlamını taşıdığını ifade etti.

Kimsenin tekelinde değil

TÜRKSOY heyeti ikinci olarak Milli Eğitim Bakanı Çelik’i ziyaret etti. Bakan Çelik de kabulde şunları söyledi: “Nevruz Bayramı’nı biz ruhuna ve manasına uygun şekilde idrak etmeliyiz, yaşamalıyız ve yaşatmalıyız. Nevruz Bayramı hiç bir etnik kökenin tekelinde değildir. Ne tek başına Türklerin bayramıdır ne tek başına Kürtlerin bayramıdır. Nevruz’da bu heyecanı duyan herkesin bayramıdır.” TÜRKSOY Genel Müdürü Düsen Kaseinov da Nevruz Bayramı’nın barış, bolluk ve esenlik getirmesini diledi. Nevruz Bayramı nedeniyle birçok üniversitede de kutlamalar yapıldı.


Muğla Üniversitesi’ndeki Nevruz Bayramı kutlamaları büyük bir coşku içinde geçti. Öğretim üyeleri ve öğrenciler Nevruz ateşinin üzerinden atladı.


TÜRKSOY Heyeti, TBMM Başkanı Köksal Toptan’a semeni, boyanmış yumurta ve kuruyemiş bulunan bir tepsi hediye etti.


İstanbul Taksim Meydanı’nda mehterli Nevruz kutlaması yapıldı.