TSK'da 1 ay sessizlik var!

TSK'da 1 ay sessizlik var!

TSK'da 1 ay sessizlik var!

TSK toplantılara ara verdi
Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantılarının 1 ay boyunca ertelendiği açıklandı

Haber: Selda Öztürk Kay
Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı yaz tatiline girdi. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak,  oldukça kısa süre süren haftalık basın bilgilendirme toplantısında, bilgilendirme toplantılarına Ağustos ayı başına kadar ara verildiğini açıkladı. Önceki toplantılarda Gürak’ın açıklamalarının ardından, basın mensuplarının soruları alınıyor ve toplantı soru-cevap şeklinde sona eriyordu. Fakat bu haftaki basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerden soru alınmadı. Tuğgeneral Gürak, son toplantıda TSK’nın bölücü terör örgütüne yönelik faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. 12 Haziran ve 3 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de toplam 97 iç güvenlik olayının meydana geldiğini belirten Gürak, bu olaylarda ele geçirilen patlayıcı madde miktarının dikkat çekici boyutlarda olduğunu söyledi. Dönem içinde 7’si teslim olmak üzere toplam 16 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Gürak, toplam 52 adet el yapımı patlayıcı düzeneğinin imha edildiğini bildirdi.

Bir elimiz Kerkük’te
Genelkurmay Başkanlığı’nın, Irak’ın Kerkük şehrindeki Tazehurmatu kasabasında meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan 11 kişiyi askeri uçakla Türkiye’ye getirdiği bilgisini veren Gürak, 20 Haziran tarihinde meydana gelen olaydan sonra bölgeye 5 askeri, 10 sivil personel ile 12 ton yardım malzemesi ulaştırıldığını kaydetti. Gürak, TSK’nın yaralıları ve 11 refakatçiyi aynı uçakla Türkiye’ye getirdiğini belirtti. Aden Körfezi, Somali açıkları ve Arap Denizi’nde deniz haydutluğu ile mücadele eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın görevini sürdürdüğünü söyleyen Gürak, Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının görev esnasında korsanlardan kurtardığı ’Aurora 9’adlı Kore gemisi nedeniyle Kore Genelkurmay Başkanı’nın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a bir teşekkür mektubu gönderdiğini açıkladı.