TRT'ye hesap sorun!

TRT'ye hesap sorun!

TRT'ye hesap sorun!

* CHP’li Kart, Arınç’a seslendi: Eldeki geniş uzman kadrosuna rağmen neden fahiş fiyatla program alınıyor? 


TRT kaynaklarını savuruyor
CHP Milletvekili Kart, TRT’nin geniş bir uzman kadrosu olmasına rağmen, bazı şirketlerden fahiş fiyatlarla programlar satın alındığını iddia etti

 CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, “ağır hizmet kusuru ve tarafsızlığını yitirmesi anlamına gelen eylemleri” nedeniyle TRT Yasasının 13. maddesinin işletilmesi gerektiğini savundu. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Kart, TRT’ye yönelik iddialarını gündeme getirdi. 

AKP zihniyeti

TRT ile One Haber Ajansı arasında 2 Şubat 2009’da imzalanan sözleşme gereğince, üç program için 23 milyon 408 bin avro ödeneceğini belirten Kart, şirketin 50 bin lira olan sermayesinin, 2009 yılı başında 1 milyon liraya yükseltildiğini ifade etti. TRT ile ajans arasında yapılan sözleşmenin, sektör fiyatları ve emsallerine göre asgari 5-6 kat yüksek bir bedelle yapıldığını savunan Kart, “TRT bünyesinde 200’den fazla deneyimli yayıncı, yönetici, araştırmacı bulunurken ve bunlar atıl hale getirilmişken; TRT’de şu anda 157 muhabir ve 301 prodüktör varken, böyle bir sözleşme yapma ihtiyacı nereden kaynaklandı?” diye sordu. AKP zihniyetinin gereği olarak taşeron firmaları devreye sokuyor ve kamu hizmetini, temel yayıncılık görevini ticarileştiriyor görüşünü dile getiren Kart, kamu kaynaklarının savurgan bir anlayışla kullanıldığını ifade etti.


Bakan, asli görevini yapsın
CHP’li Kart, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, laf ile Türkiye’ye düzen verdiğini, tavsiyelerde bulunduğunu söyledi. Kart, “Sayın Arınç, bu söyleminin yanında, asli görevini yapsın. TRT Yasasının 13. maddesi yönünden bir inceleme yapsın , yaptırsın. Eğer gücü yetebiliyorsa, eğer sorumluluğun hakkını verebiliyorsa, sonucuna göre de prosedürü işletsin. İnandırıcı olmak istiyorsa, ondan sonra konuşsun” diye konuştu. CHP’li Kart, hükümete şu soruları yöneltti: TRT ile One Haber Ajansı arasında, sözü edilen sözleşme ilişkisi dışında başka sözleşme ya da bağlantı var mı? Ajansın, İstanbul’da kurulan özel stüdyolarının kullanılması karşılığında ayrıca ücret ödemesi yapılıyor mu?