Türkiye’de eskiden forma giyen Sezer Öztürk''ün trafikte tartıştığı kişilere görgü tanıklarının da önünde ateş ederek bir kişinin ölümüne neden olmuştu. Hakkında yakalama kararı bulunan Öztürk’ün sabıka kaydının kabarık olduğu ortaya çıktı.
Milliyet’ten Nazlı Erdol Akar’ın haberine göre, ünlü bir ismin büyük bir suça karıştığı tek yer, Türkiye değil. ABD, 90''lı yıllarda "I Believe I Can Fly" şarkısıyla listeleri altüst eden şarkıcı R. Kelly''nin adının karıştığı skandalla çalkalanıyor. Amerikalı şarkıcının kurbanları, haftalar boyu süren duruşmalarda, uğradıkları taciz ve kötü muamele ile ilgili tanıklık yaptı. Gerçek adı Robert Sylvester Kelly olan 45 yaşındaki şarkıcı, aralarında şantaj ve seks ticareti de olan, yargılandığı tüm suçlardan suçlu bulundu. Şarkıcının cezası 4 Mayıs 2022''de açıklanacak. Kelly''nin 100 yıla kadar ceza alması bekleniyor.
R. Kelly''nin kurbanlarından 11 tanesi, isimleri gizli kalmak şartıyla ifade verdi. Kurbanlardan biri, henüz 17 yaşında bir sanatçı adayıyken Kelly ile tanıştığını, beş yıllık ilişki süresince defalarca istismar edildiğini anlattı. Bir diğer kurban ise, tüm hayatının Kelly tarafından kontrol altında tutulduğunu, herhangi bir itaatsizliği durumunda ise "cezalandırıldığını" söyledi. Bunlar elbette ünlü isimlerin karıştığı ilk suçlar değil ve ünlülerin sütten çıkmış ak kaşık olmadığı da ortada. Ancak tanınmış bir simanın gazeteye haber olmadan hapşırması bile neredeyse mümkün değil. Hal böyleyken işledikleri suçların fark edilmemesi de şaşırtıcı olur.
Klinik Psikolog-Yazar Esra Ezmeci suç davranışının temelde, dürtüsel de olsa planlı da olsa antisosyal bir davranış olduğunu belirtiyor. Ezmeci, "Ünlüler de insan oldukları için pek tabii onlar da antisosyal davranışlar gösterebilir" diyor.
"KAYBECEKLERİ ŞEYLERİ GÖZLERİ GÖRMEYEBİLİR"
Esra Ezmeci, "Bu insanların toplumdan aldıkları sevgi, saygı ve toplum üzerinde kazandıkları bir etki vardır. Normal zamanlarda bu kazanımlara zarar vermemek adına suç davranışından özenle uzak durabilirler. Çünkü böyle bir suç davranışı onlar için çok büyük bir kayıp demektir. Fakat o an yaşadıkları olayda onları tetikleyen bir şey sonucu şiddetli bir öfke duyarlar. Bu öfke muhtemelen o kadar şiddetlidir ki yaptıklarının ve davranışlarının sonucunu düşünemezler. Yani kaybedecekleri şeyleri gözleri görmeyebilir."
Bu tür olaylarda alkol ve madde kullanımının da büyük rol oynadığını belirten Klinik Psikolog-Yazar Esra Ezmeci, "Alkol ve madde kullanan kişinin, öfke gibi bir duyguyu yönetmesi, olaylara daha geniş bir pencereden bakıp lehine olacak şekilde davranışlar sergilemesi ve kendine hakim olabilmesi neredeyse imkansız gibidir" açıklamasında bulunuyor.
"KENDİLERİNİ AYRICALIKLI GÖRDÜKLERİ İÇİN..."
Kişinin sahip olduğu ün ya da gücün ona, rahatça ve sorumsuzca dürtüsel davranışlar sergileyebileceği bir alan da yaratabileceğini ifade eden Ezmeci''ye göre, bu durum kişinin narsistik, antisosyal ya da dürtüsel kişilik yapılanmasını besleyebilir. "Özellikle narsistik özellikler gösteren kişiler, kendilerini ayrıcalıklı gördükleri için normal insanların uymak zorunda oldukları toplumsal kurallara uymak zorunda olmadıklarına inanabilirler" diyen uzman isim, ellerinde bulundurdukları gücün de bu durumu kolaylaştırabileceğini vurguluyor.
NE OLMUŞTU?
9 Eylül Pazar günü saat 17.00 sıralarında Çekmeköy''de Şile Otoyolu Paşaköy Mahallesi''nde meydana geldi. Eski futbolcu Sezer Öztürk ve yanındaki Ö. G. ve A.M. ile Haydar Genç ve oğlu Halil İbrahim Genç arasında yol verme tartışması çıktı. Tartışma silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Haydar Genç bacağından bıçaklandı. Oğlu Halil İbrahim Genç (24) ise silahla vurularak öldürüldü. Sezer Öztürk ve beraberindekiler Almanya kayıtlı BIOD2828 plakalı araç ile kaçtı. Aracın O.D.''ye ait olduğu anlaşıldı. Ancak O.D.''nin Ağustos ayında Almanya''ya gittiği belirlendi.