Trafiğe çıkmaması gereken kamyonun kullandırıldığı depo elemanın ölümüne kovuşturmaya yer yok kararı!

Trafiğe çıkmaması gereken kamyonun kullandırıldığı depo elemanın ölümüne kovuşturmaya yer yok kararı!

Bilirkişi Raporu'na göre, “trafiğe asla çıkmaması gereken” vinç yüklü kamyonu 25 yaşındaki Metehan Şahin’e ehliyeti olmamasına rağmen kullandırdılar. Araç 30 metrelik uçurumdan yuvarlandı, Metehan hayatını kaybederken savcılık “kovuşturmaya yer yok” kararı verdi.

tolga-sahin-yenicag-ozel-haber.png

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ÖZEL HABER

Kocaeli Körfez’de 25 yaşındaki Metehan Şahin, bir otosistem fabrikasında depo görevlisi olarak işe alındı. 29 Ocak’ta ise, arızalı vinç yüklü kamyonu tamire götürmek için yola çıktığı esnada yaklaşık 30 metrelik uçurumdan yuvarlanarak hayatını kaybetti.

ARAÇ TRAFİĞE ÇIKAMAZ DURUMDA

Olay sonrası savcılık, bilirkişi raporu talep etti. Raporda, “Araç trafiğe asla çıkılamaz durumdaki lastikleri ile trafiğe illegal olarak çıktığı, bu aracın bu hali ile TRAFİK ZORUNLU MUAYENESİNDEN asla geçemeyeceği” belirtildi. Ayrıca aracın takograf incelemesinde ise takografın 19 Mart 2021’den sonra pasif hale düştüğüne dikkat çekilmiştir.

ARACI KULLANARAK KUSURLU BULUNDU

Ayrıca raporda, Şahin'in ağır tonajlı araçların inmemesi gereken bir yoldan uyarı levhasını dikkate almayarak indiğine de dikkat çekildi. Bilirkişiler, Metehan Şahin'i trafiğe çıkamayacak durumda olan aracı kullanarak asli kusurlu buldu.

“ŞOFÖR YOKTU O KULLANDI”

Şahin’in iş arkadaşı B.S. ise, “Vinç hidrolik pompası arızalı olan vinci almaya gittik. Gölcük sanayiye götürecektik. Vinci kullanması gereken operatör o gün yoktu. Mide ameliyatı geçirdiğim için soğukta kalmamam gerekiyordu, şoför olmaması nedeniyle söylenirken Metehan, 'Sen üşüme abi, ben kullanırım' dedi. O önde ben arkada giderken virajda birden gözden kayboldu” dedi.

SAVCILIK: "KOVUŞTURMAYA YER YOK"

Kaza tespit tutanağı, otopsi raporu ve bilirkişilerin araca ilişkin incelemeleri ve takograf hareketlerini içeren raporları inceleyen savcılık, kazada hayatını kaybeden Metehan Şahin'in trafiğe çıkamaz bir araçla trafiğe çıkmasından dolayı asli kusurlu buldu ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığına hükmetti.

“OĞLUM DEPO İŞÇİSİYDİ”

Metehan Şahin’in annesi Emel Karagöz ise, “Bilirkişi raporu kamyonun kusurlu olduğunu, trafiğe çıkmaması gerektiğini belirtiyor. Metehan aracı alıp gittiyse neden şikayet edilmedi? Orkun 2 senedir orada çalışıyormuş. Orkun neden izin verdi? O aracı orada kim kullansa aynı şeyi yaşayacaktı. Mete’nin şoförlüğü, ehliyeti yok. Zaten depocu olarak işe aldılar" ifadelerini kullandı.

“ADALET İSTİYORUM”

“Tek kusurlu benim çocuğum mu?” diyen anne Karagöz, “Orada aracı kullanması gereken Orkun'du. Zaten iş güvenliğinde ehliyeti olmayan bir insana araba verilmiyor. Dışarda da verilmiyor. Bilirkişi raporlarında Metehan'ı suçlu bulmuşlar. Ancak o şuan kendini savunabilecek durumda değil. Orkun istediği gibi ifade verebiliyor çünkü yaşıyor. Ama Metehan yaşamıyor. Ben adalet istiyorum” dedi.

yenicag1.jpg

yenicag-2.jpg

fiigrammm.jpg

yenicag3.jpg