Trabzon yağlı pide nasıl yapılır?

Trabzon yağlı pide nasıl yapılır?

MasterChef 'te bu akşam dokunulmazlık oyunu öncesi, Trabzon yağlı pidesi yapılacak.

Ekranların ilgiyle izlenen yemek, yarışma programı MasterChef 'te  Ülkemizin farklı bölgelerinde yapılan pideler yarışmacılar tarafından hızlı bir şekilde yapılmaya çalışılacak. Her bir pidenin kendine has tarifi, püf noktası ile birlikte farklı bir tadı vardır. Bunlardan biri olan Trabzon yağlı pidesi, MasterChef Türkiye’nin yeni haftasındaki ilk dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan yapılması istendi. Sizler de haberimizde kolay ve pratik tarif ile evde Trabzon yağlı pidesi yapabilirsiniz. İşte 13 Ekim MasterChef 2020 Trabzon yağlı pide tarifi, yapılışı, malzemeleri ve püf noktası…

TRABZON YAĞLI PİDE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamur için

1 çay kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 instant maya

Ilık su

Alabildiğine un

Kıymalı malzeme

Kıyma

1 domates

1 soğan

1 yeşilbiber

Karabiber

Kimyon

Tuz

Kaşarlı malzeme

Rende kaşar

Yumurta

Üzeri için

Tereyağı

TRABZON YAĞLI PİDE NASIL YAPILIR?

Hamur malzemelerimizi ekleyerek ele yapışan bir kıvama gelene kadar hamurumuzu yoğuruyoruz. Ardından üstünü kapatarak yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalandıktan sonra hamurumuzu iki eşit parçaya ayırıyoruz ve elimizle açıyoruz.

İç karışımımızın dışarı akmaması için hamurumuzun kenarlarını içe doğru katlıyoruz.

Pidemizi pişireceğimiz yuvarlak tepsiyi unluyoruz ve açtığımız pide hamurunu içine yerleştiriyoruz.

İç harcımızı oluşturmak için peynirlerimizi karıştırıyoruz.

Sonrasında karıştırdığımız peynirlere su katıyoruz ve bu karışımımızı açtığımız pide hamurunun içine eşit bir şekilde yayıyoruz.

Peynirlerin üstüne margarini parçalara ayırarak koyuyoruz.

İki adet yumurtadan elde ettiğimiz yumurta sarılarını pidemizin kenarlarına sürüyoruz.

220 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkarmadan 30 saniye önce üstlerine birer yumurta kırıyoruz.

KAYNAK: ACUNN.COM