Totem tabela şase nedir? Nerelerde kullanılır? Totem tabela yapımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Totem tabela şase nedir? Nerelerde kullanılır? Totem tabela yapımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Totem Tabela, açık alanlarda, şehirler arası yollarda ve cadde kenarlarında kullanılan, uzaklığa göre boyutları ayarlanabilen bir reklam çeşididir.

Totem Tabela, görselleri işyeri, devlet kurum binaları ya da büyük alışveriş merkezlerin fark edilmesi için tasarlanan gösterişli tabelalardır.

Totem Tabela’nın yeri doğru seçilmelidir. Yere göre uzunluğu, büyüklüğü ve küçüklüğü belirlenip, ölçülere uygun yapılmalıdır. Yeri beton dökülerek güçlendirilmelidir.

Tabelanın fırtınalı havalarda yıkılmaması için iskeletinde dayanıklı ve yeterli malzeme kullanılmalıdır.

Totem Tabelalar şekil ve boyut itibariyle oldukça gösterişlidir ve çok uzaktan fark edilebilirler. Firmaların marka tanınırlığı açık alanda oldukça etkili bir şekilde gerçekleştiren bu tabelalar, müşterilerde merak uyandırır ve firmaya yönlendirir.

Şehir merkezinden uzak alanlarda ya da cadde kenarlarında görsel keyif veren renklerle oluşturulmuş reklam çalışmaları oldukça dikkat çekicidir. Maliyetleri kısa vadede fazla görünse de uzun vadede oldukça karlı uygulamalardır.

İyi tasarlanmış bir Totem, ürünlerin kalitesini de gün yüzüne çıkarır. Hafızalarda yer eden bu çalışmaların, tasarımları her daim müşteriyi etkiler ve ilgi uyandırır. Siz de bir ürün satıyorsanız ya da hizmet veriyorsanız bu tür tabelaları tercih etmeniz reklam açısından oldukça etkilidir.

Yüksek ve kalın çelik profil borular kaset kutu şasesi ile imal edilir. Yol kenarlarında tepe alanlarda, konut site, benzin istasyonları ve de sanayi endüstrisinde kullanılır.

Tabelanın imalatı yapılırken içeriği reklam görseli sizler tarafından seçilip üretilir. İmalat yapmadan önce yerinde keşif yapılır. Gerekli ölçü ebatları alındıktan sonra kar, rüzgar vb gibi statik analizler yapılır. Çıkan analizler sonuçlara göre totem tabela şase imalatına başlanılır.

Montajı zemin kazılarak çelik ankraj çukurun içine yerleştirilir. Bu çukurlar ankrajın üzeri betonla kapatılır. Ertesi gün ankraj tamamen betonla birleşir ve totem için temel hazır hale gelir. Ankraj üzerine şasenin dikme direği monte edilir. Kaynaklı veya çivata, somun sistemi ile bağlandıktan sonra montaj sona erer. Tabelanın büyüklüğüne göre forklift veya vinç kullanılır.