TOPBAŞ için suç duyurusu

TOPBAŞ için suç duyurusu

TOPBAŞ için suç duyurusu

Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, Başkan Kadir Topbaş hakkında, ‘bazı ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.  

Topbaş hakkında suç duyurusu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde adrese teslim ihaleler yapıldığını öne süren SP’li Bekaroğlu iddiaları yargıya taşıdı

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bazı ihalelerde usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ilgili görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bekaroğlu, suç duyurusu dilekçesini Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’nde ilgili cumhuriyet savcılığına verdi. Adliyeden ayrılırken açıklamalarda bulunan Bekaroğlu,konuyla ilgili görüntü kayıtlarını da dağıttığını anımsattı.

Başkanı gergin buldum
Bekaroğlu, bugün de söz konusu belgeleri Cumhuriyet savcılığına teslim ettiğini, bundan sonra kararı savcıların vereceğini belirterek, “Biz de halk adına, verdikleri vergilerin nasıl çarçur edildiğini takip etmek durumundayız. Bu nedenle bu yolsuzluk dosyasını açıkladık ve ihbar ettik” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “Bunlar iftira ve asılsız” dediğini kaydeden Bekaroğlu, “Sayın Başkan’ı çok gergin buldum. Çok sertti” diye konuştu.

Savunmaları saçma
Mehmet Bekaroğlu, bir gazetecinin, Topbaş’ın “İlk ihale iptal oldu, onun için ikinci firmaya verdik” şeklinde açıklamalarda bulunduğunu belirtmesi üzerine, şunları söyledi: “Böyle tırnak içinde ’saçmalık’olur mu? İptal olan bir ihaleyi nasıl yapıyor bir insan? Bunlar çok kesin dosyalar. Sadece bu kadar değil. Bu dönemde değişik kesimlerden onlarca dosya geliyor.“