Tolgahan Demirbaş'ı Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına aldık. Polis müdürü açıkladı

Tolgahan Demirbaş'ı Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına aldık. Polis müdürü açıkladı

Polis şefi Kerem Gökay Öner, Sinan Ateş davasının tutuklu sanığı Tolgahan Demirbaş'ın sokakta değil Olcay Kılavuz'un bulunduğu evde gözaltına alındığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında görev alan polis şefi Kerem Öner Tolgahan Demirbaş'ın kendisinin başında bulunduğu polis ekibi tarafından dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığını açıkladı.

Polis müdürü gözaltı işleminde bulunan dört polisin ifadelerinin tanık olarak ifadelerinin alınmasını ve sahte tutanağı hazırlayan polislerin yargılanmasını istedi. Bilgileri Gazeteci Alican Uludağ duyurdu.

"SAHTE TUTANAĞI HAZIRLAYAN POLİSLER YARGILANSIN"

O dönem Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı olarak Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında görev yapan Kerem Gökay Öner, avukatı Suna Öztaşdönderen aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 3 Temmuz'da sunduğu suç duyurusu dilekçesinde Tolgahan Demirbaş'ın sokakta yakalandığı belirtilen polis tutanağının "sahte" olduğunu ve bu tutanağın Demirbaş'ı gözaltına almayan polisler tarafından hazırlanarak imzalandığı iddia edildi.

ccc-002.jpg

KAPIYI OLCAY KILAVUZ AÇTI

Dilekçede, evi gözlemleyen memurun, aracın kapısının açıldığı, iki kişinin araçtan indiği bilgisinin verildiği belirtilerek, Olcay Kılavuz’un kapıyı açması süreci şöyle anlatıldı:

Evin dış kapısı açılmaya başladı. Kapıdan dışarı, kimlikleri bu aşamaya kadar bilinmeyen 2 erkek şahıs dışarı çıkmıştır. Dışarı çıkan şahıslardan önde duran, tüm memurları hitaben ‘Ben Milletvekili Olcay Kılavuz, ne oluyor’ demiştir. Müvekkil, şahsın karşısına geçerek kimliğini ibraz etmiş ve akabinde Asayiş şube Müdür Yardımcısı olduğunu beyan ederek yanında bulunan şahsın kimlik bilgilerini sormuştur. Olcay Kılavuz tarafından yanındaki şahsın Tolgahan Demirbaş olduğu beyan edilmiş, ne amaçla burada bulundukları müvekkilimize sorulmuştur. Müvekkilimiz soruşturmanın gizliliği ilkesini gözeterek taraf veya avukat olmayan kişiye bilgi ve belge veremeyeceğini beyan etmiştir. Olcay Kılavuz tarafından müvekkilimize hitaben bilgi verilmesinin zorunlu olduğu, milletvekilinin bulunduğu yerde iş ve işlem gerçekleştirmek için bu bilgilerin paylaşılması gerektiği bildirilmiştir.

"TUTANAĞI DEMİRBAŞ’I YAKALAMAYAN POLİSLER HAZIRLADI"

Dilekçenin sonunda, “Sosyal medyada gazeteciler aracılığı ile servis edilen tutanağın, olay gününü doğru yansıtmaması, olay günü yakalama işlemlerini gerçekleştiren kişiler dışında tutanağın tutulması, çıkan tutanağın sürmekte olan ceza yargılamasına sunulduğu ihtimalinde yargılamanın selametini olumsuz etkilemesi gözetilerek suç duyurusu yapma zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

Dilekçede, gerçeğe aykırı olarak tutanak düzenleyen kamu görevlilerinin tespit edilerek haklarında ava açılması ve Demirbaş’ın Kılavuz’un evinde gözaltı işlemi sırasında görevli bulunan polislerin tanık olarak ifadelerinin alınması istendi.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Sinan Ateş cinayeti sürecinde Asayiş Şube Müdür Yardımcısı olan Kerem Gökay Öner, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görev almıştı. Öner, Kaplan soruşturmasındaki gizli tanık Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçırılması olayının ardından açığa alınmış ve hakkında diğer polislerle birlikte dava açılmıştı.

NE OLMUŞTU?

30 Aralık 2022 tarihinde işlenen Sinan Ateş cinayetinin ardından tetikçi Eray Özyağcı'yı Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ile İstanbul'a götürdüğü iddia edilen Tolgahan Demirbaş, 31 Aralık 2022 gecesi Ankara'nın Bağlıca Mahallesi'nde gözaltına alınmıştı. O dönem çıkan haberlerde, Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Ancak Ankara Emniyet Müdürlüğünün 31 Aralık 2022 tarihinde saat 23.45'te hazırlanan "yakalama tutanağında" Demirbaş'ın Bağlıca Mahallesi Selahattin Eyyübi Caddesi üzerinde bir araçta yakalandığı iddia edilmişti. Ö

Dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal da mahkemedeki savunmasında, Demirbaş'ın bir evde değil sokakta gözaltına alındığını öne sürmüştü.

‘CİNAYET GÜNÜ NİĞDE’DEYDİM’

Partisinin Sinan Ateş cinayetine sahip çıktığını iddia eden Kılavuz, “Devlet Bahçeli konuşmalarında Sinan Ateş’ten bahsediyor. Biz de herkesten daha çok bu olayın her yönüyle açığa çıkmasını ben isterim. Ben zaten olayın olduğu gün memleketim Niğde’deydim. Olaydan birkaç gün önce de öyle. Herkes ile alakalı iddialar var. Ama gerçeklere bakmak lazım” diye konuştu.

aa-001.jpg

İlgili Haberler