THY'de uzlaşma sağlanamadı

THY'de uzlaşma sağlanamadı

THY'de uzlaşma sağlanamadı

Arabulucu heyetin bir araya getirdiği Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) yöneticilerinin görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı.

THY Genel Müdürlük binasında yaklaşık 5 saat süren toplantıya, Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'dan oluşan arabulucu heyet ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Başkan Vekili Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ve sendikanın bazı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ayçin, THY Genel Müdürlük binasından ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadığını belirterek, oluşturulan son teklifleri yetkili kurullarında görüşeceklerini kaydetti.
THY yetkilileri de henüz bir sonuca ulaşılamadığını ve görüşmelerin süreceğini bildirdiler.

Süreç nasıl işledi?
İşveren tarafı THY ise, ilk altı ay için yıllık yüzde 10 zam ve enflasyonun yüzde 1'i oranında zam önermişti. Hava-İş Sendikası ise uçuş ekibinin uçuş sürelerinin yeniden düzenlenmesini ve ilk altı ay için de yüzde 23.9 oranında zam istemişti. THY'de 16 Mart 2007'de başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, taraflar karşılıklı grev ve lokavt kararları almış, yapılan grev oylamasına da çalışanlar 'evet' demişti. Hükümet uzlaşma sağlanması amacıyla Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Adnan Çiçek ve Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'dan oluşan ara bulucu heyet atamıştı. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, hükümetin grevi ertelemesi durumunda, bir tek uçağın bile zamanında kaldırılmasına müsaade etmeyeceklerini açıklamıştı.