Teröristlere jet cevap

Teröristlere jet cevap

Teröristlere jet cevap

Şehitler uğurlandı
GİRESUN ve Bingöl’de hain saldırılarda şehit düşen Mehmetçikler gözyaşları içinde toprağa verildi.


Şehitlere son görev
Bingöl’de teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan Komando Erler Eyüp Gürsoy ile Ramazan Demirci, Elazığ Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi


Bingöl’de askeri araçla baraj inşaatını koruma görevine giderken teröristlerin açtığı ateşle şehit olan Jandarma Komando Er Eyüp Gürsoy ile Jandarma Komando Er Ramazan Demirci, Elazığ Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Törene, Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Nihayet Ünlü, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile sivil ve askeri erkan katıldı. Şehit askerler Gürsoy ile Demirci’nin cenazeleri, hastane bahçesindeki katafalka konuldu. Özgeçmişleri okunan şehitler için, Müftü Ömer Kocaoğul dua okudu. Törenin ardından şehit Gürsoy’un cenazesi Bursa’ya, şehit Demirci’nin cenazesi ise Kütahya’ya gönderildi. Düzenlenen saldırıda, Jandarma Komando Er Gürsoy ile Jandarma Komando Er Demirci şehit olmuştu. (AA)

Ağlayıp hainleri güldürmeyeceğim
Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası’nda önceki gün PKK’lı bir grup teröristle çıkan çatışmada şehit olan 10 yıllık Jandarma Uzman Çavuş Murat Gürel’in cenazesi, memleketi Samsun’da toprağa verildi. Cenaze şehidin evine getirildiğinde, ailesi ve yakınlarının feryatları, yürekleri dağladı. Gürel’in eşi Asuman Gürel, “Murat. Murat’ım” diye bağıraraksinir krizleri geçirdi. Acılı kadını yakınları sakinleştirdi. 8 aylık hamile olan Asuman Gürel, eşinin tabutuna sarılarak, “Bir kez göreyim. Saçını göreyim. Ne olur” diyerek ağladı. Asuman Gürel, ardından cenazeye sarılıp ağlayan kayınvalidesi Fatma Gürel’e dönerek, “Ağlamayalım. Dik duralım. Ağlayıp da hainleri güldürmeyelim” diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, daha sonra Abdullahpaşa Camii’ne götürüldü. Burada kılınan namazın ardından Uzman Çavuş Murat Gürel, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Vatan için hayatını feda etti
Bingöl’de, baraj inşaatını koruma görevine giderken teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Ramazan Demirci için, Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Erdoğmuş beldesinde tören düzenlendi. Gediz İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Tufan, törende yaptığı konuşmada, Demirci’nin vatanın bütünlüğü uğruna hayatını feda ederek en yüksek mertebeye ulaştığını söyledi. Cenaze namazı öncesinde oğlunun tabutuna sarılırken fenalaşan anne Halime Demirci, askerler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü’nün kıldırdığı cenaze namazı ardından şehit erin cenazesi, belde mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi. Cenaze şehitliğe götürülürken vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Vatana uzanan eller kırılsın” sloganları attı.

Kars’ta teröre lanet yağdı
Bingöl’e bağlı Yedisu ilçe Jandarma Karakolu’na geçtiğimiz günlerde terör örgütünce düzenlenen hain saldırıda şehit olan 4 aylık asker Jandarma Er Serkan Özbakır’ın köyü olan Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Sulakbahçe’de yakınları ve köylüler tarafından düzenlenen mitingde teröre lanet yağdı. İstanbul’da toprağa verilen şehidin akrabalarının bulunduğu Sulakbahçe köyünde dün sabah erken saatte toplanan vatandaşlar terörist başı Abdullah Öcalan’ın maketini yakarak teröre lanet okudular. Hırsını alamayan köylüler yakılan maketi ayaklarıyla çiğnedikten sonra elleriyle yere vurup parçaladılar. Türk bayrakları ve şehidin fotoğraflarını ellerine alan köylüler ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ’Bayrak İnmez Vatan Bölünmez’sloganları eşliğinde köy meydanında toplandıktan sonra şehidin köydeki evinin önüne kadar yürüdüler. Burada kadınlar şehit için gözyaşı dökerken erkekler ise “Bir Serkan Gider Bin Serkan Gelir” diyerek vatanın bölünmez bütünlüğü için dua ettiler. Köylüler daha sonra traktör ve minibüslere binerek sloganlar eşliğinde Akyaka ilçesine gittiler. Burada da miting düzenleyen köylüler şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal marşını okudular. İlçe sokaklarında da yürüyen köylüler Jandarma Karakolu’nun önünde de toplanarak, “Askere Uzanan Eller Kırılsın” sloganları attılar.

Bingöl’de 4 terörist öldürüldü
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde dün iftar vaktinde 2 askerin şehit edildiği hain saldırıda, 4 teröristin silah ve mühimmatıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği bildirildi. Bingöl Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, son 3 gün içinde Bingöl’de ölü ele geçirilen terörist sayısının 6’ya çıktığı, devam eden operasyon ve arama faaliyetleri sonucunda bu sayının daha da artacağının tahmin edildiği ifade edildi. Açıklamada, “Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde 2 Eylül 2008  tarihinde Bingöl’ün Kiğı ilçesi Tekbaş Üs bölgesindeki askerlerimize yönelik PKK’lı teröristlerce iftar saatinde hain bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Uzun menzilli silahlarla açılan ateş esnasında ilk anda 2 askerimiz şehit olmuştur. Üs bölgesindeki diğer askerler açılan ateşe karşılık vermiş ve yapılan manevra ile teröristler yoğun şekilde baskı altına alınmıştır. Çıkan çatışmada 4 terörist ölü olarak silah ve mühimmatları ile birlikte ele geçirilmiştir. Böylece Mehmetçik şehit olan arkadaşlarının kanını yerde bırakmamıştır” denildi.


Sınıra araç sevkıyatı sürüyor
Türk Silahlı Kuvvetleri,  Şırnak ve sınır boyunca PKK’ya karşı operasyonlarını sürdürürken bölgeye sinyal karıştırıcı araç olarak tabir edilen çok sayıda “Jammer” aracı gönderildi. Mehmetçik, bir yandan dağda operasyonlarına devam ederken bir yandan da olası terör tuzaklarına karşı vatandaşların yol güvenliğini sağlamak için her gün mayın taraması yapıyor. Bu operasyonlar kapsamında Mehmetçiklerin güvenliğini sağlayan ve sinyal karıştırıcı araç olarak tabir edilen çok sayıda “Jammer” araç getirildi. Mehmetçiğin, Cudi, Gabar, Bestler Dereler ve Kato dağındaki operasyonlarına devam ettikleri öğrenilirken, karadan sürdürülen operasyonlara havadan da Skorsky ve süper kobra helikopterlerle destek sağlanıyor.