Teröriste Belçika kıyağı

Teröriste Belçika kıyağı

Teröriste Belçika kıyağı

Teröriste Belçika kıyağı
Brüksel Mahkemesi’nde terör örgütü PKK- KADEK/ Kongra Gel ve  MED TV bağlantılı 17 sanığın yargılanmasına ilişkin dava “zaman aşımı” gerekçesiyle düştü. Savcılığın bu karara itiraz ederek Yargıtay’a başvurduğu bildirildi.

Avrupa PKK yatakçısı 
Brüksel Mahkemesi’nde terör örgütü PKK- KADEK/ Kongra Gel bağlantılı 17 sanığın yargılanmasına ilişkin davanın “zaman aşımı” gerekçesiyle düştüğü, Savcılığın bu karara itiraz ederek Yargıtay’a başvurduğu bildirildi. Belçika, terör örgütünün yan kuruluşları ve yandaşları hakkında, 1996 yılında açılan soruşturmayı tamamlamış ve örgütün para kaynaklarını da hedef alan bir yargılama sürecini başlatmıştı. Polis, 18 Eylül 1996’da düzenlediği “Spoutnik Operasyonu” ile, Brüksel yakınlarındaki Denderleeuw kasabasındaki Med-tv stüdyolarını, sözde Kürt parlamentosu bürosunu ve terör örgütünün bazı yan kuruluşlarının temsilciliklerini basmıştı. Baskınlar sırasında birçok belgeye ve video kasete el koyulmuş, 5 kişi tutuklanmıştı. Bu kişiler, 30 gün sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Brüksel Savcılığı, operasyon çerçevesinde, terör örgütünün yan kuruluşlarının kara para aklama, insan kaçırma, haraç toplama, şantaj, sahte belge düzenleme ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçları üzerinde de durmuştu. Duruşmalarda, örgüt yandaşı televizyonun Lüksemburg bankalarında ele geçirilen kaynağı belirsiz paraları, yapılan çeşitli harcamalar, çocuk kaçırma olayları, haraç toplamadan sorgulandılar.

Takibattan kurtuldular

Terör örgütünün kara para aklayarak elde ettiği ve televizyon lisansı için kullandığı 50 milyon evro değerindeki mücevherlere de İsviçre’de el koyulmuştu. Belçika, bu mücevherlerin iadesi için çaba harcıyordu. Mahkemede 17 sanık bulunuyordu. Aralarında 1 Belçikalı, 1 İsviçreli, 1 Yunan ve 1 Kanadalı da bulunan bu sanıkların avukatları “zaman aşımı” unsuru üzerinde duruyorlar ve 1996’dan beri devam eden yargılamanın uzaması halinde sanıkların adli takibattan kurtulacaklarını, el koyulan para ve değerli mallarını geri alabileceklerini düşünülerek geciktirmeyi planlıyorlardı.

Lüksemburg ve İsviçre bankalarında paralarına el konulan, adam kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve bölücü yayın yapan teröristlerin davasını Belçika, zaman aşımıyla düşürdü

Mehmetçik’in operasyonu sürüyor
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, özel eğitimli komando birliği ve  köy korucuları tarafından bölücü terör örgütü PKK’ya karşı operasyon başlatıldı. Beytüşşebap ilçesinde Kato ve Kumtik Dağı kırsalında önceki  akşam geç saatlerde Alay Komutanlığı, özel eğitimli komandolar ve köy korucularının da katıldığı geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Özel eğitimli askeri birlikler operasyon bölgesine yakın bir yerde indirilirken, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonun genişletilerek sürdürüleceği bildirildi.