Terör örgütü PKK’ya büyük darbe

Terör örgütü PKK’ya büyük darbe

Terör örgütü PKK’ya büyük darbe

Siirt, Diyarbakır ve Mardin’de PKK’ya yönelik yürütelen operasyonlarda ele geçirilen patlayıcılar imha edildi. Aydın’da ise bir terörist üzerindeki uyuşturucu ile yakalandı

Güvenlik güçlerinin, PKK’ya yönelik yurt genelinde başlattığı operasyonlarda terör örgütüne darbe üstüne darbe vuruyor. Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde PKK’lı teröristlere karşı Kato Dağı çevresinde başlatılan harekat genişleyerek sürüyor. Siirt, Diyarbakır ve Mardin’de ise güvenlik güçleri tarafından terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda, ele geçirilen patlayıcılar etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon esnasında Diyarbakır’ın Dicle ilçesi dağlık arazi kesiminde tuzaklanmış 1 adet patlayıcı madde düzeneği, Siirt’in Pervari ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristler tarafından bir kutu içerisine yerleştirilmiş patlayıcı madde düzeneği ile Mardin’in merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir mağara içerisinde, 1 adet el bombası ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcılar etsiz hale getirilirken, diğer malzemelerin ise yerinde imha edilmiştir” denildi.

Bingöl’e gönderildi
Bu arada PKK’ya yardım ve yataklık etmek suçundan aranan bir terörist, Aydın’da yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren Aydın Emniyet Müdürlüğü Köşk İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Bingöl’de 550 bin kök dişi Hint keneviri yetiştiren ve piyasaya uyuşturucu madde hazırlığında olduğu belirlenen Hasan A. isimli şahsı Köşk ilçesinde yakaladı. Gözaltına alınan kişinin, uyuşturucu imal etmek ve piyasaya sürmek suçundan da sabıkası bulunduğu, Bingöl’de de bir yerde 550 bin kök kenevir bitkisi yetiştirdiği bildirildi. PKK’lı Hasan A. Bingöl polisine teslim edildi.