Terör örgütü IŞİD'e Mart darbesi

Terör örgütü IŞİD'e Mart darbesi

IŞİD terör örgütüne yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay düzenlenen operasyonlarla örgüte ağır darbe vurdu.

Terör örgütü IŞİD'a yönelik etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren Türkiye, geçen ay yurt genelindekioperasyonlarla örgüte nefes aldırmadı, teröristlerin planladığı canlı bomba eylemleri de güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalarıyla engellendi.

IŞİD saldırılarına karşı çalışmalarını sürdüren ve şehirlerin yanı sıra sınırda da güvenlik önlemlerini her geçen gün artıran Türkiye, terör örgütüne yönelik hem yurt içi hem de yurt dışında çok yönlü mücadele sergiliyor.

Terör örgütlerine karşı etkin mücadelesini aralıksız sürdüren Türkiye, yurt içindeki başarılı operasyonlarıyla örgüte nefes aldırmadı. Yurt genelinde geçen ay yürütülen operasyonlarda terör örgütü IŞİD'a büyük darbe vuruldu.

Polis, jandarma ve hudut birliklerinin mart ayında yürüttüğü çalışmalarda çok sayıda IŞİD üyesi gözaltına alındı, örgüte ait doküman, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Mart ayında şafak vakti ve farklı kentlerde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla örgüte göz açtırmayan güvenlik güçleri, teröristlerin gerçekleştirmeyi planladığı canlı bomba eylemlerini başarılı çalışmalarla engelledi.

Geçen ay düzenlenen operasyonlarda, aralarında terör örgütünün yönetim kadrosundan oldukları belirlenen çok sayıda yabancının da bulunduğu 245 şüpheli gözaltına alındı, adreslerde mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

Mahkemeye çıkarılan 51 örgüt mensubu tutuklandı; zanlılardan bazıları sınır dışı edildi, bazılarının ise işlemleri sürüyor.