Terim'in uğurlu isimleri

Terim'in uğurlu isimleri

Terim'in uğurlu isimleri

Her teknik adamın beğendiği hatta uğur saydığı futbolcular vardır. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise buna inanan hocaların başında gelir. Terim için vazgeçilmez bazı futbolcular vardır. Deneyimli hoca, sakat veya takımlarında oynayıp oynamalarına bakmaksızın bu oyuncuları genelde aday kadroya çağırdığı gibi ilk onbirde de zaman zaman yararlanma yoluna gider.

Uğur sayıyor

Fatih Terim için olmaz olmaz dedirtecek kadar saplantı içinde bulunduğu futbolcuların başında Rüştü, Tümer, Gökhan Zan, Sabri geldiği her aday kadronun açıklanmasından sonra görmek mümkündür. Bunlara son zamanlarda Trabzonspor’un kalecisi Tolga da eklenmiş bulunuyor. Bu futbolcular Terim için vazgeçilmezi olduğu kadar uğurlu da sayılır.
Haber : Turgay KILIÇ

Türkiye Slovakya
Milli Takım, Slovakya ile Almanya’nın Biefeld şehrinde Schüco Arena Stadı’nda karşı karşıya geliyor. Avrupa Şampiyonası öncesinde güçlü rakiple yapılacak karşılaşmanın amacı, kadroyu tanımak. Terim, bu maçta düşündüğü futbolcuların yanında sürpriz isimlere de yer vermesi bekleniyor. Karşılaşma saat 21.30’da başlayacak. Milli takımın maça şu onbirle çıkması bekleniyor.

MUHTEMEL 11
Rüştü - Sabri, Emre, Emre Aşık, Hakan Balta , Gökdeniz , Aurelio, Arda, Tuncay , Halil Altıntop, Nihat


Millilere sevgi seli
Milil Takım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gurbetçilerin büyük ilgi gösterdiği antrenmanlar Fatih Terim ve futbolcular için kabus oluyor. Zaman zaman imza almak için giren seyircilerden dolayı Terim sıkıntı yaşıyor.
Bunun için Alman polisinden yardım istendi. Bu arada 7 ’den 70’e herkes Terim’le fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışırken özellikle minik taraftarlar Terim’e olan sevgilerini bir demet çiçekle ifade etmeye çalışıyor.


Benim için zor maç
Mili Takım’ın bugün karşılaşacağı Slovakya takımında tanıdık bir isim Beşiktaş’ın başarılı golcüsü Holosko, Slovakya takımında forma giyecek. Aday kadroya çağrılan genç oyuncu, maç ile ilgili olarak, “Tanıdığım isimlere karşı oynayacağım. Bu benim için çok farklı bir duygu. Çünkü Türkiye benim ikinci vatanım.Sonuçtan öte bir dostluk karşılaşması kim kazanırsa benim için önemli değil” diye konuştu.


Bu adalet değil!
UEFA Kupası’nı kaldıran ve ’maçın adamı’ seçilen Fatih Tekke, “Her bakımdan hazırdım. Milli takıma alınmamam düşündürücü” dedi

Eski takım arkadaşı Hüseyin Çimşir’in düğünü için Trabzon’a gelen yıldız oyuncu Fatih Tekke, milli takıma alınmamasını adaletsizlik olarak değerlendirdi. Fatih, “Kariyerimde Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası maçı yok. O kadro içinde olup formamı giymeyi çok istiyordum. Kafa ve fizik olarak kendimi hazırlamıştım. Bu adil bir karar değil. Ama konu milli takım olunca fazla dillendiremiyoruz” dedi.

Türkiye’ye dönmeyeceğim

UEFA finalinde ’maçın adamı’ seçilen  milli futbolcu ne F.Bahçe ne de başka bir takımdan bugüne kadar teklif almadığını belirterek, “Sadece kulübüme ayrılmak istediğimi söyledim. Onlar da bırakmayız dediler. Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyorum” diye konuştu. Milli futbolcu, kendisinin ve Gökdeniz’in ayrılması Trabzonspor’u sarsmayacağını da sözlerine ekledi.


Nihat  göklerde
İspanya’nın El Mundo gazetesi, La Liga’da sezonunu 2. olarak tamamlayan Villarreal takımının en iyisini Nihat Kahveci olarak gösterdi. Villarreal’de “sonucu getiren futbolcu” olarak belirtilen Nihat için yapılan yorumda, “Sportif anlamda tam olarak iyileşti. Oyunu açma ve gol kokusunu alma hissi Türk futbolcunun en iyi sezonunu geçirmesini sağladı” denildi. Nihat, sezonu 18 golle kapatarak, takımın en golcü, La Liga’nın da 4. en fazla gol atan oyuncusu oldu.