Telekulak, hakim ve savcı avında!

Telekulak, hakim ve savcı avında!

Telekulak, hakim ve savcı avında!

YARGITAY Onursal Başsavcısı Kanadoğlu’nun “25 hakim ve savcının dinlendiği” yönündeki sözlerini Meclis’e taşıyan CHP’li Baratalı, Adalet Bakanı Ergin’den beklemediği bir cevap aldı: 25 değil 40. Halen dinlemede olanları da açıklayamam!

Ergin’den ‘40 hakim ve savcı dinlendi’ itirafı
Yargıtay Onursal Başsavcısı Kanadoğlu’nun iddiası Adalet Bakanı tarafından doğrulandı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun “Bir büyük şehirde 25 hâkim ve savcının müfettişler tarafından dinlendiği” iddiasını, “rakam düzeltmesi” ile doğruladı. CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, Kanadoğlu’nun iddiasını bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan bu iddianın doğru olup olmadığı konusunda bilgi istedi. Soru önergesine Erdoğan adına Adalet Bakanı Sadullah Ergin yanıt verdi. “Dinlemelerin Ümraniye davasıyla ilgisi olup olmadığı” sorusuna açık yanıt vermemesine karşın, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma suçlaması dışındaki dinlemelerle ilgili ilk kez rakam açıkladı. Ergin, şimdiye kadar “suç şüphelileri ile hâkimlik ve savcılık mesleğiyle bağdaşmayacak şekilde” görüşme yaptıkları gerekçesiyle, 40 hâkim ve savcının dinlenip, haklarında inceleme ve soruşturma yapıldığı, halen dinlenenlerin sayısını ise açıklayamayacağı itirafında bulundu. Ergin, şu bilgileri verdi:

Kimlikleri açıklanmadı
“Adalet müfettişlerince talep olunanlar haricinde, 5271 sayılı Kanunun 135. maddesinde sayılan suçlar nedeniyle yürütülen soruşturmalarda toplam 40 hâkim ve savcı dinlenmiştir.” Ergin, dinlenen hakimlerin kimlikleri konusunda bilgi vermesinin mümkün olmadığını belirterek, dinlemelerin devam ettiği mesajını da verdi.