Telekom grevi için uzlaşma arayışı

Telekom grevi için uzlaşma arayışı

Telekom grevi için uzlaşma arayışı

Uzlaşma görüşmesi bugün
Hariri Telekom’da 38’inci gününü dolduran grevle ilgili anlaşma zemini amacıyla dün gerçekleşmesi beklenen görüşme, yoğunluk nedeniyle ertelendi. Haber-İş Başkanı Ali Akcan, “Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı ile Gürcistan’a gitmesi nedeniyle ertelendi.. Bugün Türk-İş’te biraraya geliyoruz” şeklinde konuştu.


Grev kırıcılığı sürüyor
Hariri Telekom’un taşeron işçileri, İstanbul Ümraniye’de olay çıkardı

Çalışanın hakkını vermeyen Hariri Telekom yetkilileri haklı direnişi kırmak adına her yola başvuruyor. Uzlaşmaya yanaşmayan Hariri yetkilileri yine taşeronla grev kırma yoluna devam ediyor. Ümraniye Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi’ndeki saha dolabında yaşanan arızaya gidermek için bölgeye giden taşeron firma yetkilileri, işçiler tarafından engellendi. Polise tutanak tutturan işçiler, taşeron firma yetkilileri bölgeyi terk edene kadar saha dolabının olduğu yerden ayrılmadı.

Destek büyüyor

CHP İstanbul İl Meclis üyeleri, Hariri Telekom Avrupa Yakası Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, grevci işçilere destek verdi. KESK İzmir Şubeler Platformu, grevdeki Hariri Telekom işçilerine destek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Pele satışa geldi
Dünyaca ünlü eski Brezilyalı futbolcu Edson Arantes do Nascimento Pele, İstanbul’a geldi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayan “Perakende Günleri’07” de, bugün saat 17.00’de başlayacak, “Sürdürülebilir Başarı” başlıklı bir konferansa katılacak Pele dün, Atatürk Havalimanı’na geldi. VIP salonunda bir süre dinlenen Pele, alandan ayrılırken, havalimanında kendisini bekleyen basın mensuplarının çokluğu karşısında şaşırdığını belirterek, “Bu kadar gazeteci benim için mi” dedi.