Telefonu bırak kameraya bak!

Telefonu bırak kameraya bak!

Telefonu bırak kameraya bak!

Kendisine telefon açmaya hazırlanan Erdoğan ile buluştukları takdirde TV kaydında ısrarlı olduğunu tekrarlayan CHP lideri Deniz Baykal, “Sayın Başbakan’ın telefon açma zahmetine katlanması için bir neden yok” dedi.

Baykal TV kaydında ısrarlı
Mektubuna verdiği yanıtta görüşmenin televizyon kaydı altına alınmasını ifade ettiğini belirten Baykal, “Erdoğan  telefon açma zahmetine girmesin” dedi

 Irak’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la yapacağı görüşmede Baykal’ın, yapılacak görüşmenin kamerayla kaydedilmesi şartı  hatırlatılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu: “Anamuhalefet partisinin liderine benim yazdığım mektup, bu sorularınızın cevabını zaten kapsamaktadır. Anamuhalefet partisi liderinin talep ettiği kamera konusu, vesaire zaten sizler gereğini yazıp çiziyorsunuz. Ben de çok şeyleri bu arada öğrenmiş oluyorum. Cevabımı verdiğimde zaten bu görüşmeyle ilgili, niteliği de ortada olacak. Belki de kendilerini bir telefonla da arayıp, görüşmemizin nasıl çok daha sağlıklı olabileceği hususunu kendisiyle telefonda bir tezekkür etmeyi de düşünüyorum.”

Gün ve saatini bildirsin
Erdoğan’ın sözlerine CHP Lideri Deniz Baykal’dan jet cevap geldi. Baykal, “Sayın Başbakan’ın telefon açma zahmetine katlanması için bir neden yoktur. Özel kalem müdürüne vereceği bir talimatla bize ziyaret gün ve saatini bildirmesi yeterli olacaktır” dedi. Baykal, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın bir araya gelmelerine ilişkin sözlerini değerlendirdi. Baykal, şunları kaydetti: “Sayın Başbakan Irak’a giderken beni telefonla arayıp görüşmemizin nasıl çok daha sağlıklı olabileceği hususunu tezekkür etmeyi düşündüğünü söylemiş. Sayın Başbakan’ın açılım konusunu görüşmek üzere randevu talep eden mektubuna verdiğim yanıtta bu görüşmeyi televizyon kaydı altına alınan baş başa, ikili bir görüşme olarak yapabileceğimiz ifade edilmiştir. Bu durumda Sayın Başbakan’ın telefon açma zahmetine katlanması için bir neden yoktur. Sayın Başbakan’ın özel kalem müdürüne vereceği bir talimatla bize ziyaret gün ve saatini bildirmesi yeterli olacaktır”



‘Mektuplaşmayı bırakın çetleşin’
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, önümüzdeki hafta bir araya gelmeleri beklenen Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Chat’leşin” önerisinde bulundu. Vural “Artık kabak tadı verdi, ’randevu verdin vermedin, telefon edeceğim, etme’tartışmaları. Sayın Başbakanla Sayın Baykal teknolojik imkanları kullansınlar, chatleşebilirler, Facebook var, hatta aralarında kırmızı telefon bile olabilir” diye konuştu.

Görüntülü telefon var
Vural Meclis’te gazetecilerin Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında önümüzdeki hafta yapılması beklenen görüşme öncesinde yaşanan ’telefon edip etmeme’ polemiğine ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın randevu konusunda CHP Genel Başkanı’nı arayacağını söylediğini hatırlatan Vural, “Ben chatleşmelerini öneriyorum. Yazışabilirler,albüm paylaşabilirler. Hatta Youtube var. Başbakan emir buyurur Youtube açılabilir. Biri ahizeyi kaldırır diğeri karşısına çıkar. Malum görüntülü telefon var; 3G. Başbakan torunumu gördüm diyordu. 3G aracılığıyla Sayın Baykal’la da görüşebilir. Bence yüzyüze görüşmeyi beklemesinler” dedi.  (ANKA)