Telefonlar artık tutuş şekline göre sahibini tanıyıp açılabilecek

Telefonlar artık tutuş şekline göre sahibini tanıyıp açılabilecek

Fransa’daki bilim insanları telefonu tutuş şeklinin telefon tarafından tanınıp kilidinin açılmasını sağlayacak teknoloji üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Yeni bir algoritma oluşturan bilim insanları çalışmanın yüzde 90 oranında çalıştığını ifade etti.

ShiftDelete.net''ten alınan bilgilere göre; Fransa’daki Toulouse Bilgisayar Bilimi Araştırma Enstitüsü’nden Gentian Jakllari ve meslek arkadaşları elde bulunan titreşimlerden telefonun sahibinin algılanmasını sağlayacak bir algoritma üzerinde çalıştığını açıkladı.

Bir akıllı telefonu tutarken el titreşimlerindeki kalıplara dayanan bu algoritmanın yüzde doksan seviyesinde doğruluk gösterdiği ortaya çıktı.

Bilim insanları 217 kişi ile gerçekleştirdiği deneyde cihazın sensörlerini taratarak akıllı telefon kullanıcılarını ayırt etmenin en iyi yolunu ortaya çıkardı.

Verileri test etmek isteyen bilim insanları algoritmanın 1.100 testte doğru kişiyi, 1.5 saniye içinde zamanın yüzde 92,5’i civarında tanımladığını belirtti.

Bu teknolojinin telefondaki bir tür gizli şifre gibi kullanılmasını engelleyen tek şeyin, hareketin doğruluğunu etkilemesi olarak aktarıldı.

Fransa’daki Lille Üniversitesi’nden araştırmacı Kevin Jiokeng, “Örneğin, bir arabada veya trendeyseniz, aracın hareketi esasen sinyali boğacaktır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler