Tek farkları renkleri!

Tek farkları renkleri!

Tek farkları renkleri!

Obama ile Bush’un birbirinden farkı yok
Obama, Ortadoğu coğrafyasını kana bulayan Bush gibi konuştu: Beyaz Saray’a çıkarsam İsrail’le sarsılmaz bağlar geliştireceğim. İran tehdidi ortadan kaldırılmalı

ABD’li Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama, George Bush ile olan tek farkının teninin rengi olduğunu ortaya koydu. Afganistan ve Irak’ı işgal ederek, yaklaşık 2 miyon insanı katleden Bush gibi saldırgan bir politika izleyeceğinin net işaretlerini veren Obama, İran’ı tehdit etti. İsrail’den Almanya’ya hareket etmeden önce Ağlama Duvarı’nı ziyaret eden Barack Obama, Beyaz Saray’a çıkması halinde İsrail’le “sarsılmaz” bağlar geliştireceğini belirterek, İran tehdidinin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Söz verdi; zarar vermem
Ortadoğu ziyareti sırasında İsrail ve Filistinli liderlerle derinlemesine görüşmeler yaptığını dile getiren Obama, barış müzakerelerinde 2008 içinde  mümkün olduğunca çok mesafe kat edilmesi yönünde tarafları teşvik ettiğini ifade etti.
Tel Aviv’de Devlet Başkanı Şimon Peres, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve Başbakan Ehud Olmert ile görüşen Obama, ABD ile İsrail arasındaki özel tarihi ilişkiyi güçlendirme isteğini dile getirmişti. İki ülke ilişkilerinin bozulmayacağına dikkat çeken Obama,  İsrail’in güvenliğine hiçbir zaman zarar vermeyeceği sözünü verdiğini söylemişti. İsrail’den Almanya’nın başkenti Berlin’e geçen Obama, “Obama one” uçağıyla Berlin-Tegel havaalanının askeri bölümüne indi. Buradan Başbakanlığa hareket eden Obama Angela Merkel ile görüştü. Berlin ziyareti sırasında geniş güvenlik önlemleri alınan Obama’nın bugün Londra ya da Paris’e geçmesi bekleniyor.