Bu kapsamda, “Yerli Malı Haftası” nda yemek kitabı ve köşe yazarı Refika Birgül’le bir araya gelen öğrenciler “Sütün Yolculuğu” etkinliği ile sütten yoğurtlarını mayalayarak kendi yoğurtlarını yaptılar. Sütün birbaşka halini olan lor peyniririn nasıl yapıldığını öğrenen öğrenciler okulda hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle yiyecekler, gıdaların mevsimi, sağlıklı beslenme metotları
ve kültürel tatlarımızı korumak için neler yapabileceğimizi de tartışma imkanı yakaladılar. Önce bakırcılık, yemenicilik gibi birbirinden değerli Türk zanaatları hakkında öğrencilere bilgiler veren Refika Birgül, bakır ustalarının bakıra nasıl şekil verdiğini, yufka açma ustası olmak için ne kadar emek verildiğini, diğer zanaat dallarının zorlukları ve güzelliklerini örneklerle anlattı. Bu zanaatlara gönül veren ustalar da öğrenciler tarafından anıldı.