TBMM makam arabaları yenilendi

TBMM makam arabaları yenilendi

TBMM makam arabaları yenilendi

TBMM, sadece 3 yıllığına kullanmak üzere 54 araç aldı 
TBMM Başkanlığı, 2009 yılı için kiralamayı öngördüğü 54 makam aracıyla ilgili yaptığı ihaleyi sonuçlandırırken, Başkanlık Divanı’nda alınan karar gereği, Meclis Başkanvekilleri, TBMM İdare Amirleri, Grup Başkanvekilleri ve TBMM Komisyon Başkanlarının “passat” marka araçlara binecekler. Meclis’e kiralanan yeni araçlar, ihale sonucunda yapılacak sözleşme gereği, 31 Aralık 2011 tarihine kadar kullanılacak.  TBMM’de kullanılan 54 eski araç ise, kanun gereği Maliye Bakanlığı’na devredilecek. Bu arada, 23. Dönem 2. Yasama Yılı’nda, TBMM idari hizmet birimlerinin ulaşımının sağlanması için Genel Sekreterliğe kayıtlı 149 araç hizmet verdi. Milletvekilleri ve personel ihtiyaçları için 2. Yasama Yılı’nda 4 bin 622 ayrı göreve gidildi.

Müdürün lüks otomobil sevdası
Eğitim konusunda yaşanan sıkıntıları ile gündeme gelen ve 35 okulu bulunan İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır’ın “araç sevdası” gündeme oturdu. Müdür Çakır, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait 2 aracın yanına, kendine Wolsvagen Passat marka makam aracı da dahil olmak üzere 2 araç daha satın alarak müdürlükteki makam araçları sayısını 4’e çıkardı. Her zaman öğretmen açığı ve kalabalık sınıf mevcutları ile gündeme gelen Sultanbeyli’de 4 makam araçlı müdür gündeme otururken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kamuda Tasarruf Genelgesi” ne de ters olan araç alımları da tartışma konusu oldu. Söz konusu arabaların bedellerinin, bankalardan alınan promosyon gelirlerinden karşılandığı iddia edildi.

YÖK’ten Mercedes açıklaması
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’a bir yıl içinde 3 tane Mercedes marka araç alındığı iddiaları üzerine YÖK’ten açıklama geldi. YÖK’ten yapılan açıklamada, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na en son 1994 yılında makam aracı alındığı ve bu aracın geçen 15 yıl sonrasında zaman zaman arızalanmaya başladığı için zorunlu haller dışında kullanılamadığı belirtildi. Bu nedenle YÖK Başkanlığı hizmetinde kullanılmak üzere yeni bir makam aracı alınması ihtiyacı doğduğu kaydedilerek, “Önceki yıl içinde hazırlanan 2008 yılı bütçesine konan bir ödenekle bu ihtiyacın giderilmesi kararlaştırılmıştır. İhtiyaç, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına 398 bin 914 TL’ye mal olan aracın alınması ile giderilmiştir” denildi.