Vitamin deposu olarak görülen tavuk suyu çorbası hastalık zamanlarında sıklıkla pişirdiğimiz çorbalardandır. Tavuk suyu çorbasını yapmak isteyenler için tavuk suyu çorbası tarifini ve tavuk suyu çorbasının püf noktalarını sizler için derledik. Peki, tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? Tavuk suyu çorbası tarifinin malzemeleri neler?
İşte tavuk suyu çorbasının tarifi..
TAVUK SUYU ÇORBASI MALZEMELERİ NELER?
- 1 Kase önceden haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü
- 1 Küçük boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 Yemek kaşığı un
- 1 Diş sarımsak
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 2 Su bardağı sıcak su
- 4 Su bardağı tavuk suyu
TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Derin bir tencerede tereyağını eritip, rendelenmiş havuç, küp doğranmış soğan ve sarımsağı rengi değişip yumuşayana kadar kavuralım.
Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Sıcak su, tavuk suyu ve şehriyeleri ekleyip kaynamaya bırakalım.
Ara ara karıştırıp, şehriyeler yumuşadığından emin olalım.
Çorbamız kıvam aldığında tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatalım.
Arzuya göre ince doğranmış maydanoz ve limon ekleyip servis edebilirsiniz.