Tatilinizi zehir etmeyin

Tatilinizi zehir etmeyin

Tatilinizi zehir etmeyin

Türkiye’de en fazla trafik kazasının temmuz ve ağustos aylarında olduğunu belirten uzmanlar, sürücüleri özellikle öğlen saatlerinde araç kullanmamaları konusunda uyardı
İlk ve orta öğretim kurumları ile üniversitelerin tatile girmesinin ardından vatandaşlar soluğu tatil merkezlerinde alıyor. Uzmanlar, tatile özel araçlarıyla çıkacak tatilcileri öğlen saatlerinde mümkünse araç kullanmamaları, aşırı sıcaklarda ağır yemek yememeleri konusunda uyardı.Yapılan araştırmalarda Türkiye’de en fazla trafik kazasının Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanması nedeniyle uzmanlar, vatandaşların tatilin getirdiği coşkuyla dalgın, yorgun ve uykusuz kalabileceklerini, böyle durumlarda kesinlikle araç kullanmamalarını belirtiyor.

Yaz bakımı yapılmalı
Uzmanlar, yola çıkacakların gidecekleri güzergahtaki yol durumu ve trafik yoğunluğunu hesaplayarak yola çıkması gerektiğini belirterek, trafikte sabırsız davranışlar sergilenmemesini ve aşırı hız yapılmaması gerektiğini vurguluyorlar.
Trafik polis yetkilileri ise, yola çıkacakların mutlaka araçlarına yaz bakımı yaptırması gerektiğini de ifade ederken, araçların özellikle soğutma sistemlerinin mutlaka kontrol edilmesini, lastiklerinde sıcak havaya göre havalarının ayarlanmasının yararlı olacağını belirtiyorlar.

TIR otomobili biçti: Sürücü öldü, 6 kişi yaralandı
Sivas’ta, Ardahan’dan, İstanbul’a giden Cemil Hışır’ın (47) yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen H.A. yönetimindeki TIR’la çarpıştı. Otomobil sürücüsü Cemil Hışır olay yerinde öldü. Yanında bulunan eşi Bingöl Hışır (45), oğlu Selami (21), kızı Özlem (20), gelini Gülten (35) ve torunu Muhammed Can (3) ile TIR şoförü H.A. yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Ağır yemeyin sık mola verin
* Yolculuğa çıkmadan ya da yolculuk sırasında aşırı yağlı ve ağır yemekler yemeyin

* Üç saatte bir mola verin Mola sırasında araçtan çıkıp küçük egzersizler yapın.

* Yola çıkmadan yeterince dinlenin ve zinde olun.

* Kalp, tansiyon ve şeker hastasıysanız özellikle güneşin en etkili olduğu zamanlarda trafiğe çıkmayın.

* Yolculuk sırasında araçlardaki klimanın çalıştırılmasını ve araç içindeki sıcaklığın fazla yükseltilmemesini sağlayın.

* Yolculukta  mutlaka kaybedeceğiniz suyun temini için su ya da içecek taşıyın.