Tarikat sapıklığı

Tarikat sapıklığı

Tarikat sapıklığı

Bolivya’da Menonit tarikatından 8 erkek, ikamet ettikleri yerde 60 kadına tecavüzle suçlandı. Bayıltıcı sprey kullanan Menonitlerin gece evlere pencereden girdikleri belirlendi

8 Menonit tutuklandı
BOLİVYALI savcı Freddy Perez, yaşları 11 ile 47 arasındaki 60 kadının tarikat üyesi erkeklerin kendilerine tecavüz ettiğini söylediğini açıkladı. Perez, 18-41 yaş arası 8 tecavüzcünün Manitoba kasabası yakınlarında tutuklanarak Cotoca kasabasına götürüldüklerini bildirdi.

Pencereden girdiler
PEREZ, dini nedenlerden ötürü elektrik kullanmadıklarını ve gece geç saatlerde hareket etmediklerini söyleyen tarikat erkeklerinin, dediklerinin aksine evlerin pencerelerinden içeri girdiklerini kaydetti. ATB televizyonu ise zanlıların suçlamaları kabul etmediğini duyurdu.

Liderleri farklı yaşıyor
Tarikat öğretilerinden dolayı teknolojiyi kullanmayan Menonitler, ulaşımlarını at arabalarıyla yapıyor, TV bile seyretmiyorlar. Ancak sadece kendilerinin cennete gideceğini öğrenen menonitler, kendilerinden emin bir haldeler. Tarikatın liderleri ise müridlere yasak olan birçok şeyi yapabiliyor.

Teknolojiye karşılar
16. yüzyılda Katolik rahip Menno Simons tarafından kurulan tarikatın üyeleri dünyanın değişik bölgelerine yayıldı. 1 milyon müridi bulunan tarikatın üyelerinin büyük bölümü Meksika ve Bolivya’da yaşıyor. Bu iki ülkedeki Menonitler, dış dünyaya daha kapalı. Günah sayıldığı için teknoloji ve gelişmeden uzak yaşayan Menonitlerin liderleri ise özel jetleriyle dünyayı dolaşıyor.

İlginç yasaklar
SADECE kendilerinin cennete gideceği öğretisi bulunan tarikat ilginç yasaklar getiriyor: İncil’den başka kitap okunmaz. İncil’in ne dediğini de ancak tarikat lideri anlatabilir. Doktorlar kafirdir, gidilmez. (Salgın hastalık yüzünden ölümler oluyor). Sadece tarikat üyelerinin ürettikleri yenir. Her türlü teknolojik aleti kullanmak yasak. (Kullanan afaroz ediliyor.) Ensest ilişki serbest. (Sakat doğum ve hastalıklar artıyor.) Okullar, günahların öğretildiği yerler. Boşanmak günahtır.