Elektromanyetik tayfta uzak kızılötesi ile mikrodalgalar arasındaki frekans bandında bulunan terahertz ışınları inanılmaz işlerin üstesinden gelmesiyle biliniyor. Tümörleri ve bombaları taramak için kullanılan bu ışınlardan ayrıca ultra hızlı kablosuz ağlar inşa etmek ve katı nesnelerin ardındaki şeyleri görmek için de yararlanılabiliyor. Üstelik X-ray gibi radyasyon tehlikesi de söz konusu olmuyor.
Fakat bir görüntüleme teknolojisi olarak T-ray kameraların şimdiye kadar hep sınırlı bir çözünürlüğü olmuştu. İngiltere'de bulunan Exter Üniversitesi'ndeki araştırmacılar T-ray'in bu alanda da sınırları zorlamasını sağlayan bir çalışmaya imza attılar.
Bir Terahertz kamera geliştiren bilim insanları bu kamera aracılığıyla mikroskobik düzeydeki nesneleri görmeyi başardılar. Söz konusu kameranın özellikle mikroçiplerdeki kusurları ve arızaları tespit etmekte kullanılması bekleniyor.
Bu yeni mikroskobik T-ray kameranın gelecekte tıp alanındaki uygulamalarda da kullanılabileceği belirtiliyor. Araştırmayı yürüten ekibin lideri Rayko Stantchev "Bu görüntüleme tekniğinin cilt kanserini tespit etmekte de kullanılmasını umduklarını," belirtti.