Süper Galatasaray 3-0

Süper Galatasaray 3-0

Süper Galatasaray 3-0

Galatasaray oyuna çok hızlı başladı ve daha 4. dakikada Mustafa’yla öne geçti. Beşiktaş üstünlük kurduğu bir sırada Rüştü’nün inanılmaz hatalarınını iyi değerlendiren Baros’un iki golü maçın skorunu belirledi

Galatasaray, Beşiktaş engelini üç golle geçerek ligde beşte beş yaptı ve Beşiktaş’ı 3-0 mağlup etmeyi başardı.  Sarı Kırmızılılar, maça çok hızlı başladı ve 4. dakikada gole kavuştu. Bu dakikada Arda’nın kornerine bomboş kafayı vuran Mustafa topu filelere gönderdi 1-0. Daha sonra oyunda dengeyi kuran Beşiktaş, 12. dakikada Serdar Özkan’ın bulduğu net pozisyonu değerlendiremeyince beraberlik fırsatı kaçtı. 22. dakikada Keita, sağdan taşıdığı topla ceza alanına yöneldi. Bu oyuncu, İsmail’i geçip ceza alanı içinde boş pozisyonda bulunan Kewell’a topu indirdi, bu oyuncunun sert şutu çok az farkla auta çıktı. 30. dakikada Keita’nın sağdan ortasında ceza alanı içinde İbrahim Kaş’tan önce topa kafayı vuran Kewell, meşin yuvarlağı az farkla auta gönderdi.İlk yarı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Baros farkı
İkinci yarıya Beşiktaş, süratli başladı. 53. dakikada Serdar ceza sahısına girdi Hakan son anda yatarak ayağıyla mutlak pozisyonu önledi. 58. dakikada yine Serdar, ceza sahası içinde topla buluştu bom boş pozisyonda vurdu meşin yuvarlak az farkla avuta gitti. 61. dakikada Yusuf’un mükemmel şutunu Franko aynı güzellikte kurtardı. 65. dakikada Galatasaray’ın geliştirdiği bir atakta, Rüştü elinden topu kaçırınca Baros yetişti ve topu ağlara gönderdi 2-0. 82.dakikada Elano ortaladı, Kewell, Baros’a al da at dercesine verdiğ pası Çek oyuncu topu filelere gönderdi 3-0. Bu dakikadan sonra iki takım maçı rolantiye aldı ve maç 3-0 Galatasaray’ın galibiyetiyle sona erdi. 
Haber: Recep ŞEKER


MAÇTAN NOTLAR

* Mustafa Denizli, ligin ilk derbisinde yine kadro sürpriziyle dikkati çekti. Denizli, uzun süredir sakatlıktan çıkanYusuf, Rüstü, Ekrem ve Serdar’ı ilk onbire alırken, Fink’i yedek soyundurdu. Tello18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Rüştü, bu sezon ilk kez lig maçında kaleyi korudu.
* Karşılaşma öncesinde Güneydoğu Anadolu’da şehit düşen askerler ve sel felaketinde ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.Maçın hakemi Bülent Yıldırım, kariyerinde ilk derbi maçına çıktı.
* Beşiktaş’ın yeni transferi Rodrigo Barbosa Tabata, siyah-beyazlı formayla ilk resmi maçına Galatasaray derbisiyle çıktı. Beşiktaş’ın milli futbolcusu Nihat Kahveci, yaklaşık 8 yıl sonrasiyah-beyazlı formayla Galatasaray karşısına çıktı.
* Beşiktaş yönetimi, derbi maçı izleyen taraftarlarına yağmurluk dağıttı. Başkan Yıldırım Demirören, eşi ve çocuklarıyla birlikte Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray maçını takip etti.
* Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Beşiktaş’a karşı beklenen kadroyu sahaya sürerken, sürpriz yapmadı. Yeni transfer kaleci Ufuk kadroda yer almadı. CSKA Moskova’dan transfer edilen Caner Erkin ise yedekler arasında yer buldu
* Galatasaray, yarın efsane futbolculardan Metin Oktay’ın ölümünün 18. yıldönümü nedeniyle, “Metin Oktay’ı Saygı ve Özlemle Anıyoruz” yazılı pankartla sahaya çıktı.  n Faruk Malik


Hak ettik ve kazandık
Rijkaard, maç sonrasında kendisini tribünlere çağıran Galatasaray taraftarlara alkışla karşılık verdi.Hollandalı teknik adam, Arda’yı yorgun olduğu için çıkardığını söyleyerek, “Bütün futbolcularımıdan son derece memnunum. Verdiğim taktiği çok iyi uyguladılar.Hak ederek kazandık. Bütün futbolcularımı kutluyorum” diye konuştu.
Bu sonucu beklemiyordum

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, çok üzgün bir şekilde basının karşısına geçerek, “Böyle bir sonucu beklemiyordum. Ancak kilit olarak gördüğüm futbolcular çok kötü bir performans sergilediler. Hucum da istediğimiz gibi çoğalamadık. Tabata için konuşmak erken. İlk maçında onu yargılamak haksızlık olur” ifadesini kullandı.