Suikasti El Kaide üstlendi

Suikasti El Kaide üstlendi

Suikasti El Kaide üstlendi

Pakistan'da yayın yapan ARY özel kanalındaki haberde, El Kaide'nin saldırıyı üstlendiği belirtildi.

54 yaşındaki Butto, dün bir intihar bombacısının kurşunuyla hastanede can vermişti.

Pakistan habersiz

Bu arada Pakistan İçişleri Bakanlığı, Benazir Butto'nun ölümüyle, El Kaide'nin bağlantısı hakkında 'habersiz' olduklarını, ancak saldırının bu sene pek çok olaya adı karışan 'ayrılıkçı elemanlar' tarafından işlenmiş olabileceğini açıkladı. 

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Cevad Şima, Perşembe günü işlenen cinayetin, Usama Bin Ladin'in grubu tarafından işlenmiş olabileceği iddiaları hakkında kesin kanıtlara sahip olmadıklarını söyledi. Fakat Şima, suçluların ülkede geçmişte de terrorist saldılar düzenleyen ayrılıkçı gruplarla aynı olduğunu ifade etti. 

Pakistan'da bu sene içinde Taliban ve El Kaide'yle bağlantılı olduğu düşünülen gruplar tarafından düzenlenen saldırılarda, 800'den fazla kişi hayatını kaybetti. Devlet Başkanı Pervez Müşerref de, 2003'te Ravalpindi'de kendisine yönelik gerçekleşen suikast girişimlerinden El Kaide'yi sorumlu tutmuştu. Yetkililer, Müşerref'e yönelik saldırıların El Kaide'nin üç numaralı ismi Ebu Ferec El Libi tarafından planlandığını belirtmiş ve 2005 yılında yakalanan Libi ABD'ye teslim edilmişti.

Pakistan'da radikal islamcı gruplar şiddetli bir kampanya sürdürüyor. Ülkede, bu sene içinde 40'ın üstünde intihar saldırısı gerçekleşti