SSK'lılar fena halde üzülecek

SSK'lılar fena halde üzülecek

SSK'lılar fena halde üzülecek

Türk Eczacıları Birliği, sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan protokolü feshetti

2009’da bir kötü haber de SSK’lıya geldi. Türk Eczacılar Birliği (TEB), SSK’lıların eczanelerden ilaç almasını sağlayan protokolü feshetti. Protokolün yenilenmemesi halinde vatandaşlar, 1 Şubat’tan itibaren parayla ilaç almak zorunda kalacak. TEB Başkanı Erdoğan Çolak, düzenlediği basın toplantısında, sorunlarının çözümü için Sağlık ve Maliye Bakanlıkları ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkileri ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını, seslerini duyurmak için 21 Aralık’ta Ankara’da bir miting düzenlediklerini hatırlattı.

İlaç parası ödenecek
“Yerine getirilmeyen sözleşme hükümleri nedeniyle hem SGK, hem de Maliye Bakanlığı ile imzalanan sözleşmeleri fesh etmeye karar verdiklerini” açıklayan Çolak, 1 aylık geçiş sürecinde vatandaşların ilaçlarını serbest eczanelerden alabileceklerini, sözleşmenin yenilenmemesi durumunda ise, 1 Şubat’tan itibaren ilaç bedellerinin hastalardan tahsil edileceğini söyledi. Hep sorunların çözümünden yana tutum sergilediklerini, ancak çözümün sürekli bir tarafın fedakarlığı üzerine inşa edilemeyeceğini ifade eden Çolak, “Sürekli haklı olduğumuzu ifade edip, hiçbir şey yapmayanlar, bugün itibariyle sözleşmesizlik dönemine geçiş sürecini de hazırlamışlardır” dedi.

Protokol için şartları
Çolak, yeni bir protokol yapılması için şu talepleri dile getirdi:
Muayene ücretlerinin eczaneler aracılığıyla tahsiline son verilsin. Vatandaşların serbest eczanelerden ilaç almasına imkan tanıyan protokolü imzalama yetkisi mutlak olarak TEB’e tanınsın ve bu Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) hüküm altına alınsın. Avans uygulaması hayata geçirilmesin, yüzde 100 ödeme yapılsın.