SP'den büyük miting

SP'den büyük miting

SP'den büyük miting

İstanbul’da Filistin’le dayanışma mitingi
Saadet Partisi’nin pazar günü Çağlayan Meydanı’nda gerçekleştireceği dev mitingte, Gazze ve Batı Şeria’daki İsrail katliamı protesto edilecek

Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı, 4 Ocak 2009 Pazar günü İstanbul Çağlayan Meydanı’nda dev bir miting düzenliyor. İl Başkanı Sadrettin Karaduman, Filistin ve Gazze halkı ile dayanışma içinde olmak ve İsrail’i protesto etmek amacıyla düzenlenen mitinge, çok sayıda sivil toplum örgütünün destek verdiğini söyledi. Karaduman, mitinge Filistin’den hükümet temsilcilerini de davet ettiklerini, onların katılamamaları halinde Filistin hükümetinin görevlendirdiği yurt dışı temsilciliklerden bir görevlinin katılacağını belirtti.

İsrail’i uyaralım
Mitingte Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşacağını ifade eden Karaduman, hedeflerinin Çağlayan Meydanı’nda bir milyon kişiyi aşmak olduğunu vurguladı. Karaduman, “Tüm siyasi partileri, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve resmi kuruluşları mitinge katılmaya çağırıyoruz. Gelin bu mitinge katılarak Filistin’e destek verelim. İsrail, saldırılarına karşı dünyadan hiçbir ses gelmeyince daha çok vuruyor. Hep beraber İsrail’i protesto edelim, onları uyaralım” dedi. Miting ile ilgili hazırlıklar çerçevesinde Valilik’ten izin alındı ve İl Teşkilatında geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Mitingin Arap televizyon kanalları El Cezire ve El Arabi tarafından canlı yayımlanacağı belirtildi.